Това разкрива ново изследване от Университета в Манчестър. Проучването разбива

...
Това разкрива ново изследване от Университета в Манчестър. Проучването разбива
Коментари Харесай

Може ли Юсеин Болт да надбяга Т-рекс


Това разкрива ново проучване от Университета в Манчестър. Проучването разрушава досегашните ни показа по отношение на познатия на всички Тиранозавър рекс.

Докато във „ Джурасик парк “ Т- рексът е кадърен да надбяга кола, шокиращата истина е, че в реалност обичаният на всички динозавър не е можел да тича въобще.

След обширни проучвания станало ясно, че всеки по-сериозен бяг би нанесъл съществени провали по краката на царят на динозаврите от колената надолу, заради огромната тежест на тялото му.

Учените от Университета в Манчестър стигнали до това умозаключение след серия от детайлни компютърни графики. Те основали нов симулационен модел за тестване на своето изобретение, комбинирайки две обособени биомеханични техники, измежду които разбор на мускулно-скелетните разстройства и разбор на динамичността на телата. Втората техника имала за цел да изследва държанието на другите твърди обекти, свързани между тях, като проучва всевъзможните огъвания и завъртания в другите елементи на скелета на Т-рекс.

Разполагйки с извънредно осъвременена и нова техника, учените открил, че солидните 7206,7 кг (средното тегло на Т-рекс) не биха разрешили на динозавъра да тича с повече от 27,7 км/час. В противоположен случай това би се отразило отрицателно върху костите на животното.

Най-разумната скорост на един тиранозавър съгласно участниците на изследването била почти 13,8 км/час.

Интересен факт – средностатистическият човек върви с към 4,8 км/ч, тича с близо 9 км/ч, а Юсеин Болт е кадърен да избяга 100 метра с 44.72 км/ч.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР