Това, разбира се, е пълна глупост. Когато ми казаха за

...
Това, разбира се, е пълна глупост. Когато ми казаха за
Коментари Харесай

След скандал: Жената до Боян Петров поиска да се спре с използването на името му

" Това, несъмнено, е цялостна нелепост. Когато ми споделиха за този пост, мислех да го подмина, тъй като не е индивидуален случай, когато някой си прави реклама на Боян ". Така дамата до трагично изчезналия ни огромен планинар Боян Петров – Радослава Ненова, разяснява абсурден пост на доцент Георги Иванов, с който той популяризира свои добавки във Фейсбук.
Според Ненова, време е да се разбере, че не следва разнообразни хора да се възползват от Боян. Тя категорично посочи, че никой не я търсил за единодушие за казаното от Иванов. " Не е редно да приказваме от името на човек, който не е сред нас – аз самата не си разрешавам, въпреки да го познавам най-добре ", акцентира Ненова. По думите ѝ, най-често хора, с които Боян Петров " в миналото някъде се е ръкувал ", се възползват от името му – околните му другари не го вършат.
Самият Иванов съобщи пред Нова телевизия, че не се отхвърля от обявата си във Фейсбук, само че направи конкретизиране, че рекламираните от него добавки щели да подобрят кондицията на Петров, а не че обезателно щели да го спасят. В обявата си във Фейсбук обаче доцентът, който е част от УАСГ, споделя друго: " Ако му бях бутнал в ръцете на летището тази композиция от добавки, която тествах на понеделтищката ми подготовка по Мусаленската пътека - можеше още да е мегжду нас! " (бел. ред. - истинският правопис е запазен). От управлението на УАСГ към този момент се извиниха, въпреки университетът да няма нищо общо със случилото се.

Хипотетично е допустимо Иванов да бъде съден, счита правист. Нямало обаче съответни текстове за подобен случай, само че можело да се прави отпратка към към този момент съществуващи законови текстове и да се заведе дело - да вземем за пример за авторски права за потребление на изображение, в тази ситуация лицето на Боян Петров. Въпросът е, че обществените мрежи изпреварват с доста правото и основават хипотези и проблеми, които до този миг липсват в правния мир.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР