Това ръководство на БСП има подкрепата на 90% от ръководните

...
Това ръководство на БСП има подкрепата на 90% от ръководните
Коментари Харесай

Зафиров: БСП няма да има отлив на избиратели

Това управление на Българска социалистическа партия има поддръжката на 90% от управителните органи на партията, Национален съвет, конгрес, както голямата поддръжка на над 90% от партийната маса. Така Атанас Зафиров, зам.-председател на ИБ на Българска социалистическа партия разяснява думите на президента, че разривът е сред управлението на партията и левите гласоподаватели.

" Пряката интервенция на президента е реалност и последният състав на служебното държавно управление удостовери една наклонност - на управителни позиции в ръководството да се слагат хора от така наречен вътрешна съпротива или от тези по-малко от 10 % в партията. Това е взимане на страна в един чисто вътрешен развой ", сподели Атанас Зафиров.

Смята, че Българска социалистическа партия няма да има отлив на гласоподаватели, тъй като държанието на Българска социалистическа партия в последните 6 месеца е потвърдило, че е " партия в напредък, развиване, която заслужава доверието на всички лявомислещи хора в страната ".

За това, че Крум Зарков не е обсъждан като лидер на алените листи, Зафиров сподели, че няма по какъв начин министър от служебното държавно управление да взе участие в парламентарни листи на предварителни парламентарни избори, в случай, че задача на държавното управление е да обезпечи честността и безпроблемното протичане на вота.

Самият факт, че те са приела да вземат участие в длъжностен кабинет, ги изключва от парламентарната конкуренция. Има и различен въпрос по какъв начин тези хора, като членове на една партия, ще се включат в акцията, сподели той и повтори, че те не са поискали единодушието от Националния съвет.

Вчера Националният съвет излезе с декларация, че се разграничава от тримата служебни министри и Българска социалистическа партия няма отношение към работата на служебното държавно управление.

За изборите левицата резервира формата " Българска социалистическа партия за България ", като има дребна промяна - две от партиите отпадат - Комунистическата партия на България и партия " Нова зора ". За сметка на това с всички останали от необятното ляво обединяване ще се подпише документ за взаимно явяване на изборите.

Зафиров предвижда, че ще са тежки избори, тъй като не са прекъснати порочните практики за пазаруване на гласове и това изкривява вота. Изрази страдание, че машинното гласоподаване ще спре доста гласоподаватели да упражнят правото си на избор - най-вече възрастните хора.

Смята, че ще има доста ниска изборна интензивност и не има вяра, че една партия ще има цялостно болшинство в идващия парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР