Това противоречи на виждането на финансовия министър Асен Василев ГЕРБ

...
Това противоречи на виждането на финансовия министър Асен Василев ГЕРБ
Коментари Харесай

Още 150 млн. лв. за вдигане на заплатите в МВР, предлага ГЕРБ

Това опонира на визията на финансовия министър Асен Василев

ГЕРБ оферират спомагателни 150 млн. лева за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи. Това стана ясно след среща на депутати от партията със синдикални организации в Народното събрание. Предложението си представителите на групировката на Бойко Борисов ще създадат на второ четене по законопроекта за държавния бюджет за 2023 година

Синдикати стачкуват трети ден пред Народното събрание. Днес техни представители организираха редица срещи с депутати от разнообразни парламентарни групи. 

След диалозите с ГЕРБ някогашната обществена министърка  Деница Сачева изясни пред кореспонденти, че синдикалните претенции били обективни. 

" Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще внесе оферти по разнообразни браншове, които евентуално ще бъдат на стойност към 200 милиона . Най-голямото предложение е за осъществяване на настояванията на служителите на реда . Предложението ни там ще бъде за към 150 милиона . Ще имаме оферти и в областта на културата и ще имаме особено предложение и за чиновниците на Национален осигурителен институт ", сподели Сачева. 

След въпрос с какъв брой % ще се вдигнат заплатите на служителите на реда, депутатът и някогашен вътрешен министър изясни, че в Министерство на вътрешните работи има три типа чиновници. 

" Едните са по Закона за Министерство на вътрешните работи, другите са държавни чиновници, а третите са по Кодекса на труда ", съобщи Терзийски. 

Ръководството на вътрешното ведомство трябвало да реши  по какъв начин тъкмо ще се разпредели сред тях сумата от 150 млн. лева . Тя обаче щяла да е единствено по перо " Персонал ". Не стана ясно дали ГЕРБ имат поддръжка от други политически сили за своите оферти. 

Финансовият министър Асен Василев е срещу повдигане на възнагражденията в бюджетната сфера като се изключи тези браншове, при които не е имало растеж през предходната година. 

Гледайте тук:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР