Това просто бе неизбежно да се случи. WhatsApp ще започне

...
Това просто бе неизбежно да се случи. WhatsApp ще започне
Коментари Харесай

Нeизбежното се случи. Рекламите идват и в WhatsApp

Това просто бе неизбежно да се случи. WhatsApp ще стартира да демонстрира на потребителите реклами.

Рекламите ще се появяват в Status-a на потребителите в приложението, съгласно вице-презиента на WhatsApp Крис Даниелс. Status е еквивалентът на WhatsApp на изчезващите статуси в Stories в Snapchat, Фейсбук и Instagram.

“Това ще бъде главният способ на генериране на доходи за компанията, както и опция за рекламодателите да доближат до хората в WhatsApp ", декларира Даниелс. 

WhatsApp пусна Status в приложението през февруари предходната година. Функцията разрешава на потребителите да прибавят криптирани текстове, фотоси и видео към профила си. Те изчезват след 24 часа.

През 2014 година Фейсбук закупи WhatsApp в договорка, която с помощта на повишената стойност на акциите на Фейсбук, към този момент се прави оценка на 22 милиарда $. Още след оповестяването на договорката мнозина си задаваха въпроса дали WhatsApp може да остане вярна на своята мантра: " Никакви реклами. Никакви игри. Никакви трикове. " Основателите на WhatsApp Браян Актън и Ян Коум са известни с това, че са съперници на рекламите и тази им позиция в последна сметка докара до тяхното овакантяване на компанията.

Приложението в началото таксуваше потребителите със алегорична годишна такса вместо да продава реклама. При сключването на договорката с Фейсбук, Актън и Коум се подсигуряват с уговорка, съгласно която би трябвало да бъдат обезщетени, в случай че компанията реши да продава реклами в приложението. Според клаузата те е трябвало да получат ускорено погашение на средства, ако от Фейсбук упорстват за " спомагателни начинания за обезпечаване на доходи, " само че тя в последна сметка не е била употребена от Актън и Коум. 

През 2016 година Фейсбук отстрани таксата, с което направи WhatsApp изцяло гратис за прилагане, и което бе сигнал, че идното стартиране на реклами е просто неизбежно.

След  придобиването си от Фейсбук, WhatsApp се разрасна доста. Над 1.5 милиарда консуматори по света употребяват приложението, с цел да изпращат криптирани известия, фотоси и видеа безусловно гратис. На фона на всичките тези консуматори наподобява от Фейсбук са осъзнали, че просто изпускат прекомерно доста пари. / profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР