Това прогнозира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски по повод

...
Това прогнозира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски по повод
Коментари Харесай

Страхил Делийски пред Фрог: Коалицията на патриотите приключи своя политически живот

Това предвижда пред „ Фрог нюз ” политологът Страхил Делийски във връзка на раздорите измежду националистите в последните дни, станали във връзка на странните срещи на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на които третият им сътрудник Волен Сидеров реагира афектно. Несъществени са изказванията за основаване на нова коалиция сред Българска социалистическа партия и „ Обединени Патриоти”, тъй като, в случай че съществуват такива планове, надали диалозите щяха да са гръмогласно афиширани. Не мога да си показва такава коалиция на глинени крайници, само че е прекомерно евентуално патриотите да търсят някакви мостове към Българска социалистическа партия, с цел да поддържат положителни връзки. Не е загадка, че националистите са поливалетни, когато иде тирада за коалиране. Вижте да вземем за пример съдружната биография на господин Красимир Каракачанов и няма потребност от повече обяснения.

От друга страна, в случай че водачът на опозицията Българска социалистическа партия желае да получи отговори, то можеше да си сложи въпросите по време на парламентарния надзор. А не да се вижда с членове на държавното управление на кафе и да пита „ Защо вършиме това или онова”.

При всички положения става въпрос за някакъв чудноват формат, само че какво ще произлезе от него, не се знае. Също по този начин не е ясно мнението на премиера за тези срещи, защото през вчерашния ден Каракачанов разгласи, че се е виждал с Нинова в качеството си на министър, а не на водач на партия. Вероятно и Валери Симеонов ще се среща с нея като министър.

Ние, в България, сме царе непрекъснато да измисляме някакви нови формати и форми на политическо другарство. А си има общоприети, само че не се зачитат.

В последна сметка е налице разнобой сред патриотите, който е забележим доста от дълго време. Коалицията „ Обединени Патриоти” завърши своя политически живот, съгласно мен. Благодарение на това обединяване трите партии влязоха в Народното събрание и в изпълнителната власт и то извърши своето предопределение.

От тук нататък този съюз става неправилен. Напълно допустимо е на идните избори да тръгнат поединично или да се промени актуалният им формат. Всяка сходна групировка има стеснен политически живот. Да си спомним какво се случи с Реформаторския блок и всички останали обратно във времето. След като си изпълнят задачите, сходни организации се обезсмислят и умират. Така че в обозримо бъдеще ще следим трансформации в Оперативна програма.

Все отново има нещо, което сплотява Българска социалистическа партия и патриотите – консерватизма. Трудно обаче мога да си показва, че през главите на тези хора минава мисъл за единен управнически мандат. Това няма да бъде признато нито в България, нито в Европа. Трябва да признаем и трайните старания на Нинова да нарежда Българска социалистическа партия в консервативното пространство – нещо, което е нетипично за актуалната европейска левица.

Мога да обобщя, че родният хайлайф има доста странни показа за политическия живот. Както се видя и министър председателят преди дни прати своите министри да се регистрират пред президента?! Това е задоволително да си дадем сметка какъв брой е официална конституционната рамка за нашите политици.

Записа Аделина Делийска
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР