Това предвижда новата Наредба за условията и реда за присъединяване

...
Това предвижда новата Наредба за условията и реда за присъединяване
Коментари Харесай

Предлагат сурови санкции при кражба на вода

Това планува новата Наредба за изискванията и реда за присъединение на потребителите и за прилагане на водоснабдителните и канализационните системи, която е оповестена за публично разискване, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Досега разходваните количества се начисляваха на клиентите съразмерно на тяхното ползване.

" Няма логичност тези, които заплащат по-големи сметки за предоставените им ВиК услуги, да поемат и по-голямата част от разноските за поддържане на чистотата в общите елементи на постройките, поливане на градинките пред блоковете и други ", изясни зам.-регионалният министър Малина Крумова.

Тя обаче акцентира, че разпределението по равно е единствено при изискване, че всички консуматори са изрядни - обезпечили са достъп за действителен доклад през последните 12 месеца и водомерите им са механически изправни и в метрологична валидност.

В противоположен случай разликата сред общия водомер и показанията на измервателните уреди в жилищата, ще се разпределя единствено сред тези, които нямат самостоятелни водомери или не са обезпечили достъп за отчитането им.

Предвиждат се строги ограничения при кражба на вода

При определяне на нелегално присъединение към общите мрежи и уреди, съответните отклонения ще се прекъсват. В случай че те се употребяват от консуматор, който има открита партида към оператора, откраднатото количество ще бъде несъмнено съгласно пропускателната дарба на тръбата при непрестанно приключване на водата със скорост 1 метър в секунда за интервал от 1 година. Така ще се дефинира и количеството на изразходваната вода и при нарушение на пломбите или увреждане на общия водомер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР