Това предупреди президентът на Русия Владимир Путин в ежегодното си

...
Това предупреди президентът на Русия Владимир Путин в ежегодното си
Коментари Харесай

Путин: Ако САЩ ни атакува, ще отвърнем с ядрени оръжия

Това предизвести президентът на Русия Владимир Путин в годишното си послание пред Федералното заседание по-малко от три седмици преди президентските избори, на които се чака да завоюва. По време на траялата 1 час и 55 минути тирада той приказва за целите на Русия през идващите години във вътрешната и външна политика. Държавният глава обърна огромно внимание на стопанската система и обществените въпроси, само че във втората половина на обръщението си акцентира на военния капацитет на страната.
Путин предизвести, че Съединени американски щати възнамеряват да разположат 5 кръстосвача и 30 разрушителя до границите на Русия, само че акцентира, че скупчването на сили на НАТО до границите на Русия и системите за противоракетна защита на Съединени американски щати ще се окажат безполезни поради новите съветски оръжия.
Той увери, че модернизирането на въоръжените сили на Русия има за цел гарантиране на международния мир и че няма желание да атакува нито една страна.
Новата нуклеарна теория на Съединени американски щати разрешава осъществяване на нуклеарен удар в отговор на стандартна офанзива. Ако ни атакувате с нуклеарни оръжия, няма да се поколебаем да отговорим реципрочно, предизвести той. Президентът на Русия съобщи, че страната му основава нови системи в отговор на решението на Съединени американски щати да изоставен Договора за ограничение на системите за противоракетна защита.
Държавният глава прикани Запада да се вслушва в предизвестията на Русия по отношение на нарушаването на интернационалния стратегически баланс.
По време на обръщението си Путин показа новия ракетен комплекс " Сармат ". По думите му ракетите са с съвсем безграничен обхват на деяние и системите за ПРО се обезсмислят при битка с такива ракети. Масата на ракетата е над 200 тона. Показаното от Путин видео демонстрира, че междуконтиненталната ракета може да удари територията на Съединени американски щати освен от северна посока, само че и от южна, което я прави по-добра за въздържане упоритостите на Съединени американски щати.
Той заяви и за основаването на нова крилата ракета с малогабаритна свръхмощна нуклеарна установка, неуязвима за ПРО и Противовъздушна отбрана.
По думите му Москва е почнала да създава нови стратегически оръжия, които няма да летят по суборбитална балистична траектория.Той акцентира, че в края на 2017 година страната сполучливо е изпитала нуклеарна ракета, която е нов вид въоръжение. Според него Русия е създала ракети, които не се имат от други страни.
Русия е основала съвременна, мобилна и високотехнологична войска, акцентира той. Владимир Путин увери, че всички старания на Русия за усилване на отбранителните благоприятни условия се организират в границите на интернационалните съглашения, пояснявайки, че Москва не нарушава нито едно съглашение.
По думите му Русия и Съединени американски щати би трябвало да разрешат проблемите и взаимно да градят бъдещето.
Западни медии разясняват, че Путин е заплашил с нова въоръжена конкуренция сред Русия и Запада с оповестените достижения в защитата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР