Това предава Ройтерс, цитирана от БТА. „Това би могло да

...
Това предава Ройтерс, цитирана от БТА. „Това би могло да
Коментари Харесай

Лавров: Великобритания има интерес да отрови Скрипал

Това предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Това би могло да бъде в полза на английското държавно управление, което се оказа в неловко състояние, като не съумя да извърши обещанията си на електората си за изискванията за Брекзит ", разяснява Лавров на конференция.

Русия е възмутена, че остава без отговор настояването й за консулски достъп до Юлия Скрипал, съобщи на конференция министърът на външните работи на Русия Лавров.

"Възмутително е, че до този миг всички наши многократни претенции да ни бъде гарантиран достъп до нашата гражданка, остават без отговор ", сподели Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Министърът на външните работи на Русия се надява, че експолковникът от ГРУ Скрипал ще излезе от комата, в която изпадна след натравяне с невропаралитичен газ.

Лавров акцентира, че Русия няма никакво отношение към натравянето на Скрипал и щерка му, само че страната е заинтригувана да се откри истината.

Въпросът е до каква степен може да стигне взаимното експулсиране на дипломати и това зависи не от Русия, това би трябвало да бъде прекратено от Запада, сподели още Лавров.

Според него, прекалено много се приказва за Студена война, че тя е даже по-лоша от класическата Студена война, тъй като тогава има някакви правила и се съблюдава възпитание.

В момента нашите западни сътрудници, имайки поради Англия, Съединени американски щати и няколко други страни, които сляпо ги следват, подцениха всякакво възпитание и използваха неистини за откровена дезинформация. Ние на това отговаряме задоволително умерено, невъзмутимо, като настояваме, че всевъзможни обвинявания би трябвало да се обосноват с обстоятелства, сподели Лавров.

Той означи също, че страните от Запада редуцират опциите за разговор с Русия, експулсирайки дипломатите под всевъзможни предлози.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР