Това предаде Йонхап, цитирана от БТА, като цитира севернокорейския външен

...
Това предаде Йонхап, цитирана от БТА, като цитира севернокорейския външен
Коментари Харесай

Пхенян плаши с още по-мощна бомба

Това съобщи Йонхап, представена от Българска телеграфна агенция, като цитира севернокорейския външен министър И Йон-хо. Министърът направи това изявление в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Изказването му пристигна малко откакто севернокорейският водач Ким Чен-ун предизвести, че Тръмп ще заплати висока цена за заканите, които насочи против Пхенян в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации във вторник.

Ким Чен-ун сподели, че обмисля вероятен отговор против Съединени американски щати, като предизвести, че това ще е "най-висшата степен на твърдолинейна контрамярка против Съединени американски щати в историята ".

В отговор на въпрос на кореспонденти по отношение на тази премисляна контрамярка, посланик номер едно на Пхенян сподели:

"Това може да бъде най-мощната експлозия на атомна бомба в Тихия океан. Ние нямаме концепция какви дейности биха могли да бъдат подхванати, защото те ще бъдат подредени от водача Ким Чен-ун ".

Пхенян извърши най-мощния си нуклеарен тест на 3 септември и сподели тогава, че е изпитал атомна бомба.

По мотив предизвестието на Пхенян за ново нуклеарно тестване, японският министър на защитата Ицунори Онодера сподели, че в случай че Северна Корея реши да прави идващия си нуклеарен опит в Тихия океан, то бомбата може да бъде доставена в този регион благодарение на балистична ракета, която би могла да прелети над Япония, съобщи ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР