Това правителство вече вреди на България и трябва да си

...
Това правителство вече вреди на България и трябва да си
Коментари Харесай

Нинова: Правителство вреди на България

" Това държавно управление към този момент вреди на България и би трябвало да си върви цялото ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нинова разяснява изявлението на министър-председателя Бойко Борисов в Австрия, съгласно който тематиката за глобите против Унгария е била обсъждана единствено на оперативно съвещание на кабинета, на което резултатите от поставените за разглеждане въпроси нямат правна стойност.

„ Премиерът Борисов нанесе следващ удар по държавността и институциите в България, когато делегитимира решението на Министерски съвет с думите: „ Това решение няма правна мощ, то е за някой ден “. Още едно доказателство, след Истанбулската спогодба, че прави двойна външна политика. Една тук, за пред българските жители и една на открито, за пред началниците. Това е удар по престижа на България “, счита Нинова.

Според левицата решението за лишаване на гласа на Унгария е неточност, а водачът на партията го дефинира като „ още една стъпка към разделянето и разцеплението в Европа “.

От Българска социалистическа партия не престават да упорстват целият кабинет да подаде оставка, а съгласно тях днешните лични промени няма да трансформират политиката му.

„ Коя е алтернативата ще кажат хората “, акцентира Нинова. „ За това сме тръгнали с нашата „ Визия за България “ по страната. Искаме хората да си кажат мнението, както за визията, по този начин ѝ кой на кого е опция “, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова оправда неналичието на изявление от нейна страна по време на дебатите за днешните промени в кабинета с отсъствието на министър-председателя от пленарна зала. „ Ще се изкажа, когато пристигна министър председателят Борисов. С него ще дебатирам оттук насетне “, безапелационна е тя. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР