„Това правителство няма да наложи задължителна ваксинация срещу COVID-19. Такава

...
„Това правителство няма да наложи задължителна ваксинация срещу COVID-19. Такава
Коментари Харесай

Кирил Петков: Това правителство няма да наложи задължителна ваксинация срещу COVID-19

„ Това държавно управление няма да наложи наложителна имунизация против COVID-19. Такава няма да бъде реалност, до момента в който аз съм министър-председател”, сподели министър председателят Кирил Петков в отговор на въпрос на водача на „ Възраждане” Костадин Костадинов.

„ Ваксинацията сега е основополагащият метод да преодолеем рецесията. Общата ни идея е да се преборим за живота и здравето на българите”, добави той.

Той загатна, че зеленият документ може да отпадне, в случай че равнищата на имунизация в страната се усилят. В отговор на това, водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, настоя Петков да се ангажира с съответни цифри.

Зелените документи вкараха нездравословна процедура за насилствена имунизация и такса труд - доста огромна част от българските жители, които не желаят да се имунизират и са принудени да си заплащат тестванията. Смятате ли да премахнете зеления документ?, настоя да знае Костадинов.

Той акцентира, че хиляди щели да стачкуват против документа и ограниченията другата седмица. " Възраждане " счита, че тези неща би трябвало да се вземат решение тук, а не на улицата ",каза Костадинов.

" Вчера 72-ма са умряли от ковид. Само 2-ма са били с ваксина, всички други са без ваксина. В последните 14 дни 944 индивида са умряли, от тях единствено 71 имунизирани, в случай че не броим не броим подправените документи, за които нямаме цялостни данни, която ще е една от огромните ни битки. Тук ви приканвам като българи - в случай че желаеме да запазим нашето население, което се е понижило с 800 хиляди в последните 10 година, в случай че не желаеме да имаме повече жертви, дано всички се обединим към тактиката, че България би трябвало да имунизира своето население, с цел да го защищити. Аз не желая да бъда министър-председателят, който да отброява тези бройки на умрели хора. Всичко друго, което вършим ще е популистко. Мога да се похваля, че откогато стартира новата стратегия от 1 януари с спомагателна осведоменост, с опция за тласъци, единствено в последните дни над 92 хиляди индивида се имунизираха. 34 хиляди през вчерашния ден. 32 хиляди в предходния и 24 хиляди в по-предишния. Когато рецесията отмине и имаме имунизирано население, зеленият документ ще отпадне " увери Петков от трибуната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР