Това правителство ми прилича все повече на сираче, президентът много

...
Това правителство ми прилича все повече на сираче, президентът много
Коментари Харесай

Анализатори: В обществото ни се трупа гняв и омерзение към властимащите

Това държавно управление ми наподобява от ден на ден на " сираче ", президентът доста ясно се дистанцира от него, по-късно и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че служебното държавно управление е доминирано от лица, свързани с кабинета " Денков-Габриел ". Лидерът на Политическа партия също се дистанцира от него, Българска социалистическа партия пък оповестиха, че е кабинет на ГЕРБ и прочие Никой не желае да поеме отговорност към него. Така социологът Елена Дариева разяснява в предаването PrimeTime служебния кабинет, управителен от Димитър Главчев.   

С измененията в Конституцията се целеше ограничение на пълномощията на президента, само че се реализира друго, добави Дариева. 

Според нея с действието на Народното събрание по време на предизборна акция, " рискуваме парламентарната естрада да се трансформира в предизборна, която ще е в ниския указател. Тонът ще се ожесточава с напредването на акцията ", счита социологът. 

По мнението ѝ българското общество не искаше предварителни избори. " В момента следим отвращение и оттегляне на хората от присъединяване в идните парламентарни избори ", сподели тя. 

Според журналиста Петко Георгиев служебният кабинет е по-скоро " нелегално дете - държавно управление на Движение за права и свободи и ГЕРБ, по-скоро на едноличната уния сред Пеевски и Борисов. Родителите му обаче не желаят да го припознаят ".

" Предполагам, че ще се съгласи президентът да освободи Живко Коцев от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, само че вторачването в този съответен спор, ни отклонява от по-важната картинка - да си дадем сметка, че в съответната политическа обстановка и след идващите избори, подобен вид държавно управление може да ни ръководи до безконечност ", уточни Георгиев. 

По думите му " няма парламентарен модел, с който да не може да се злоупотреби и в българското общество се натрупа яд сред свои и непознати ". 

Целия диалог във видето. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР