Това поясни в интервю за БНР Калоян Стайков, енергиен експерт

...
Това поясни в интервю за БНР Калоян Стайков, енергиен експерт
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Есента е пред нас, да се подмопогнат домакинства и компании

Това разясни в изявление за БНР Калоян Стайков, енергиен специалист от Института по енергиен мениджмънт. " Мерките не би трябвало да са национални, тъй като това изкривява пазарните взаимоотношения. И второто значимо нещо – би трябвало да се дават помощи на тези, които действително имат потребност от тях, а не помощи на похлупак, на всички поравно. "

Налагането на таван на цените на природния газ предизвиква използването му в миг, когато е липсващ в целия свят, освен в Европейски Съюз, и това обръща икономическата логичност с главата надолу, съобщи Калоян Стайков в предаването " Преди всички ".

 

Според него се резервира наклонността Европейски Съюз прекомерно дълго да разисква разнообразни оферти, да отсрочва тяхното решение във времето, което понижава успеваемостта им и запазва висока неустановеност на пазарите.

 

Делът на съветския газ във вноса на Европейски Съюз е към 10%. Налагане на таван на цената единствено за един снабдител също поражда проблем – " Европейски Съюз да се окаже и без този газ ", означи Стайков. " Ако страните са подготвени за такава жертва, просто могат да кажат – забраняваме вноса и няма потребност да си играем на такива дребни номера. "

 

По думите му таван на цените за един доставчик би предизвикал у другите въпроса по кое време това ще се случи и на тях. Стайков е безапелационен, че таван на цените в Европа ще докара до пренасочване на доставките към други райони, където търсенето също е огромно.

 

" Като стартира да постанова тавани на цени, естествено, че доставките ще секнат.  Въпросът е защо някой снабдител би доставял на Европа при по-ниски цени, т.е. при таван на цените, в случай, че може да го продаде някъде другаде на по-високи? "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР