Това постанови Бургаският районен съдСтоян Георгиев никога не е имал

...
Това постанови Бургаският районен съдСтоян Георгиев никога не е имал
Коментари Харесай

Арест за дрогирания шофьор, гонен от полиция и жандармерия

Това постанови Бургаският областен съд
Стоян Георгиев в никакъв случай не е имал брошура, призна майка му

Искал да гледа болната си баба

Дрогираният водач, арестуван след полицейска гонка в Бургаско, остава за непрекъснато в ареста. Това постанови през днешния ден състав на Бургаския областен съд, като арбитър Пламена Събева означи, че 29-годишният Стоян Георгиев е “личност с висока степен на опасност”.

Както писа “Труд”, жителят на ямболското село Джинот и неговият сателит от село Зимница Радостин Куртев (41 г.) се возеха в “Мерцедес”, който не спрял за инспекция на Гранична полиция на пътя Бургас-Созопол. Започнала безсмислена гонка, траяла 40-50 км до град Средец, при която бил изложен на риск животът на служители на реда и жандармеристи. По знамение пострадаха единствено двама граничарите. Единият от тях е със счупена ръка, откакто бил ударен от служебния джип, оставен за укрепление на пътя на Мерцедеса. Вторият бил надупчен със сачми от стоп патрон, който се пръснал при рикошет в колата на бегълците.

След задържането на двамата ямболски селяни се оказа, че и двамата са дрогирани, само че Куртев бе освободен и остана единствено очевидец. На Георгиев бяха повдигнати две обвинявания - за непокорство и опасност по отношение на полицейски органи и за причиняване на злополука под въздействието на наркотични субстанции, при която е нанесена междинна телесна щета на единия чиновник на Министерство на вътрешните работи, който е с фрактура на ръката.

Днес в съда се разбра, че Стоян е незает, живее от дълго време с приятелката си, с която имат две деца на към 8 години. Адвокатът му сподели, че клиентът му не помнел моменти от случилото се и изиска да бъде пуснат, с цел да се грижи за децата и за болната си баба, която е на легло. Майка му пък си призна, че в никакъв случай не е имал шофьорска брошура, а карал Мерцедеса на техни другари.

Съдът обаче одобри тезата на прокуратурата, че има заплаха мъжът да се укрие и да извърши друго закононарушение. Стоян е осъждан на няколко пъти за обири, един път и за опиати. И двете закононарушения, за които в този момент е упрекнат, са осъществени с смелост и цинизъм, без да се подчини на разпорежданията на представителите на властта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР