Това посочи председателят на Асоциацията на специалистите по здравни грижи

...
Това посочи председателят на Асоциацията на специалистите по здравни грижи
Коментари Харесай

Милка Василева: Над 90% от хората, които са в тежко състояние в болниците, са неваксинирани

Това уточни ръководителят на Асоциацията на експертите по здравни грижи Милка Василева пред Bulgaria ON AIR.

" Има 11 заблуди, лъжливи информация и тайни теории, които здравното министерството и Министерският съвет не разубедиха. Това не е от последните 5 месеца, а от акцията от март предходната година. Самото държавното управление не поставя грижи за жителите ", твърди ръководителят на Българската асоциация за протекция на пациентите Пламен Таушанов.

Според Тушанов една от тайните теории е, че единствено възрастните хора се разболяват. Той показа, че някои всеобщи медии популяризират подправени данни.

" Сега хора сред 24 година и 39 година са главно изумените пациенти. Те са и всеобщо в Ковид отделенията ", посочи събеседникът.

По думите му в другите страни доста детайлно са се провели акции за обезсърчаване на точно тези 11 тайни теории.

Има сериозен недостиг на медицински личен състав у нас, а едвам 40% от експертите по здравни грижи са имунизирани, акцентира още Василева пред Bulgaria ON AIR.

" От преди 10 година убеждавахме какво ще се случи. За страдание, то се случи. Сега сме минали ръба. Колегите са изтощени, изморени, страдат от синдрома на изпепеляването. Хората, които са останали да работят в България, го вършат при всевъзможни условия. Лекари, сестри, санитари и всички останали медицински експерти са на ръба ", посочи тя.

При Министерството на здравеопазването липсва информационна тактика - кой какво би трябвало да свърши, безапелационен е Таушанов.

СЗО излезе със мнение, че българите не са здравно грамотни.

" За мен това е пресилено. Можем да разсъждаваме по разнообразни способи какъв брой сме грамотни. Когато става дума за Ковид-19 - имаме вяра на подправени вести, не на научните доказателства. Поради тази причина СЗО счита, че сме необразовани ", показа Василева.

Според нея аргументите за това са неналичието на доверие и даването на разнопосочна информация от авторитетни лица. А осведомителната акция е трябвало първо да убеди медицинските експерти да се имунизират, а по-късно те да убедят обществото, счита тя.

" Ако хората се замислят за оцеляването си, би трябвало да вземат вярното решение и да се имунизират. Над 90% от хората, които са в тежко положение в лечебните заведения, са неимунизирани ", настоя ръководителят на Асоциацията на експертите по здравни грижи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР