Това последва от решението им да се откажат от дворцовите

...
Това последва от решението им да се откажат от дворцовите
Коментари Харесай

С какви пари ще разполагат Хари и Меган?


Това последва от решението им да се откажат от дворцовите си отговорности: принц Хари и брачната половинка му Меган се разделят с купата " Кралско височество " и стават частни лица. С какви пари ще разполагат в новата си роля?

Принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл

За принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл купата „ Кралско височество " отсега нататък отпада - това заяви английският двор през уикенда. Самият принц изясни, че в началото той и брачната половинка му са желали и отсега нататък да извършват някои от дворцовите си отговорности, само че без да получават за това от парите на данъкоплатците. Това тяхно предпочитание обаче се провалило, тъй че в този момент двамата стават частни лица. Но с какви пари ще разполагат те в новата си роля?

Според преценките на специалисти, Хари и Меган и сега имат много съществено благосъстояние, което възлиза на обща сума сред 18 и 40 милиона паунда - според от оценката. Досега Хари е получавал едвам 5% от приходите си по линия на дворцовия бюджет, останалите пари идват най-вече от татко му принц Чарлз. От своите парцели в херцогство Корнуол Чарлз получава годишно около 21 милиона паунда.
Редакцията предлага
Колко коства марката " Хари и Меган "?

Освен това Хари и Меган могат занапред да разчитат на много съществени доходи. Дейвид Хай, експерт по финансовата стойност на запазените марки, прави оценка марката „ Хари и Меган " като доста перспективна. Пред немския седмичник „ Ди Цайт " той изяснява, че двамата биха могли да употребяват марката си по този начин, както го вършат други ВИП-ове - например семейство Обама, Опра Уинфри и различни холивудски звезди. Те могат да изнасят обществени лекции и даже от време на време да го вършат за благотворителни цели. В останалите случаи са им обезпечени възнаграждения от най-малко 150 000 паунда.

Техните съветници към този момент записаха и непокътнатата им марка „ Sussex Royal ", под която отсега нататък могат да се продават стотици артикули като кърпи, чаши, писалки и прочие Дейвид Хай счита още, че авторските права за една бъдеща книга на Хари и Меган ще им донесат най-малко 25 милиона паунда, а за всяко свое присъединяване пред камерата Меган Маркъл ще получава по 10 милиона паунда на филм.

" Цената " на английския кралски двор

Хай явно добре знае защо приказва. Преди време той пресметна „ пазарната тежест " на целия кралски двор: повече от 2 милиарда евро годишно. Експертът предизвестява обаче, че за Меган и Хари е рисковано да изкарват пари с помощта на досегашния си статут в кралския двор. Обществеността е доста сензитивна, когато усети, че с кралската марка се злоупотребява с комерсиални цели. Особено когато става дума за членове на кралското семейство, които обществено са " скъсали " с кралския двор, споделя Хай пред „ Ди Цайт ".

*****

Разгледайте и тази фотогалерия:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР