Това показват разсекретени документи на генерал Лесли Гроувс с дата

...
Това показват разсекретени документи на генерал Лесли Гроувс с дата
Коментари Харесай

САЩ през 1945-а: Трябват ни 466 атомни бомби и край на СССР

Това демонстрират разкрити документи на военачалник Лесли Гроувс с дата 15 септември 1945 година, написа "Дейли остарял ".
В тях е пресметнато, че за унищожаването на Съюз на съветските социалистически републики ще са нужни 466 атомни бомби, а като цели американските военни са избрали 66 обитаеми места на територията на своя възможен съперник.
За главните градове на Съюз на съветските социалистически републики са отделени 204 бомби, а още 20 бомби е било планувано да бъдат хвърлени над военни обекти. Заради по този начин наречения "коефициент на успеваемостта " и цялостно гарантиране на триумфа на офанзивата, военните са планували общо 466 атомни бомби.
Планът на Съединени американски щати е формиран четири години преди Москва да изпита лична атомна бомба и засяга тогавашното разположение на силите. Създаването на толкоз бомби също не е лесна задача, като се има поради, че през 1946 година в разположение на американската войска са били едвам 9 атомни бомби и 27 самолета Б-29, които са могли да придвижват това оръжие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР