Това показват данните на Института за изследване на войната Руските

...
Това показват данните на Института за изследване на войната Руските
Коментари Харесай

Руската армия продължава да се изтегля от Херсон

Това демонстрират данните на Института за проучване на войната

Руските въоръжени сили не престават да се изтеглят от западната част на окупираната Херсонска област в Южна Украйна, до момента в който се приготвят да опитат да забавят настъплението на миналата в контраатака украинска войска, регистрира през днешния ден Институтът за проучване на войната.

Базираният във Вашингтон мозъчен концерн предвижда във всекидневната си сводка, че тези опити ще бъдат единствено отчасти ефикасни.

Украинският общоприет щаб разгласи, че съветските сили изцяло са напуснали позициите си в Чаривное и Чкалово, на трийсетина километра северозападно от Нова Каховка, а съветските офицери и медици са били евакуирани от град Берислав, на десния (западния) бряг на Днепър.

В същото време те реалокират пациенти от болничното заведение в Каховка, на левия (източния) бряг на реката, евентуално с цел да освободят кревати за съветски бойци, които вероятно пострадат при изтеглянето, показва Институтът за проучване на войната. Украинският общоприет щаб, чиито изказвания не са доказани по самостоятелен път, означи още, че " някои съветски детайли " приготвят Херсон за градски пердах, до момента в който други военнослужещи не престават да бягат от града с ферибота, изпълняващ курсове покрай Антоновския мост.

Вчера английското министерство на защитата заяви, че съветската войска е приключила построяването по продължение на разваленото при украински обстрел оборудване на шлепов мост, който съгласно него ще се трансформира в сериозна точка за прекосяване на съветските бойци, до момента в който украинските сили напредват към Херсон. Има информации, че огромна част от популацията на града също го е напуснало, написа още в сводката, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера назначените от Русия окупационни управляващи приканиха всички поданици на Херсон неотложно да се изтеглят.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР