Това показват данни на ЕвростатЕдна трета от българите живеят в

...
Това показват данни на ЕвростатЕдна трета от българите живеят в
Коментари Харесай

Първи сме в ЕС по риск от бедност

Това демонстрират данни на Евростат

Една трета от българите живеят в риск от беднотия или обществено изключване. Данните са на Евростат. С днешна дата те обобщават картината с година обратно и демонстрират, че страната ни е преди всичко по риск от беднотия в целия Европейски съюз. Разликата сред нас и Чехия, където ситуацията е най-благоприятно, е 20 пункта.



В същото време обаче, за последните 10 години България отбелязва максимален прогрес в битката с бедността от всички страни в Европейския съюз – има растеж от 12 пункта. През 2008 година близо 45% от сънародниците или повече от 3 милиона души са били в риск. По данни на Националната статистика, 10 години по-късно, през 2018 година, под линията на беднотия за страната ни от 351 лв., са били към милион и половина души. Плановете на кабинета за следващата година са линията на беднотия да стане 363 лв.. Въпреки това, съгласно прогнозните планове под линията ще останат близо 1 700 000 души. 

Веднага след нас, по риск от беднотия или обществено изключване, се подреждат Румъния и Гърция.

„ В България делът на хората и семействата, които са в риск от беднотия и от обществено изключване, понижава. Комбинираният знак в проучването регистрира по едно и също време три неща – прихода на семействата, ниска трудова активност, т.е. хората, които работят извънредно малко в границите на една година, както и материалните ограничения ”. Това разяснява Лъчезар Богданов - основен икономист в Института за пазарна стопанска система.

„ В България е изразителен огромен проблем при така наречен „ материални ограничения ” – поддръжката на жилище, наем, сметки, в това число и отопление ”, сподели още той. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР