Това показва готовността на ПП-ДБ да вземат ресора в МВнР,

...
Това показва готовността на ПП-ДБ да вземат ресора в МВнР,
Коментари Харесай

Доц. Стойчев: За първи път виждам меморандум от една страна, обикновено са две

Това демонстрира готовността на ПП-ДБ да вземат ресора в Министерство на външните работи, разяснява политологът
Меморандумът е документ сред две страни. Това е термин от дипломацията и припомня на страните какво са се договорили. Това разясни по отношение на докумнента на ПП-ДБ доцент Стойчо Стойчев в ефира на Нова нюз. „ За първи път виждам една страна да е направила меморандум, draft или чернова на меморандум. Нека това да е задявка за готовността на ПП-ДБ да вземат ресора външно министерство. Ако имаше диалози и те бяха довели до общ спомен, да го скрепят в меморандум, само че ПП-ДБ оферират разпис, който обаче няма препоръка към предишното. Това е предложение, само че е прекомерно общо “, разяснява експерътът.

По думите му до момента ГЕРБ са били по-настойчиви и са натискали като са показвали къде са грешките – сменете спортния министър, този-онзи не се оправя, а като наближи ротацията и Политическа партия започнаха да имат искания.

„ Целта е тактическа, да се откаже Бойко Борисов да желае други министерства, а те да се откажат от претенциите за Министерство на външните работи.

Ако не престават да упорстват, Борисов може да се откаже от ротацията. Борисов разполага с инструмента да блокира оставката на Денков “, добави Стойчев.

Според политолога Любомир Стефанов меморандумът е „ паметка на Кирил Петков – да не не помни какво желае “. Възможно е ГЕРБ да втвърдят позицията, в случай че „ ПП-ДБ не спрат да се държат като деца на пясъчника “.

Важен властови запас за ГЕРБ е в лицето на Росен Желязков, който също, в случай че се „ замрази “ ротацията ще остане на поста си. Според доцент Стойчев на евроизборите ще се видят настроенията на гласоподавателите.

Двамата политилози бяха безапелационни, че няма да се стигне до нови избори 2 в 1. „ Предсрочните избори са чучело. Просто няма да има ротация “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР