Това питат шофьори преди липсата им да доведе до инциденти

...
Това питат шофьори преди липсата им да доведе до инциденти
Коментари Харесай

Кой трябва да възстанови падналите пътни знаци в Русе?

Това питат водачи преди неналичието им да докара до произшествия на пътя

Пътни сектори крият риск от произшествия, защото знаците и табелите със сигнализация за заплаха липсват, алармираха русенски водачи. Те слагат въпроса кой и по кое време ще възвърне пътните знаци, преди да е станала някоя злополука.

Едно от въпросните места е на кръговото по бул. „ Тутракан “ против Пристанищния комплекс в посока Дунав мост. Там знакът В1 от дясната страна, който дефинира преимуществото в кръговото, е паднал. Останал е единствено този, който е откъм лявата лента, само че не всеки път водачите в дясната лента ще се сетят да го погледнат, отбелязва.

Следващото място, за което става въпрос, е дребното кръгово край Свободна зона. Наскоро там катастрофира румънски камион, пренасящ белина, като при случая беше отнесена и една от сигнализиращите табели. Тя към момента не е сменена и не е възобновена на мястото си. Шофьори слагат и още един въпрос – за сигурността на придвижване в тъмната част на денонощието по бул. “Тутракан “. Според русенци на кръговото при бъдещия ферибот би трябвало да се намерения за слагане на светлоотразителни знаци за затруднение, защото няма никакви табели за съществуване на кръгово кръстовище. Затова и там много постоянно стават произшествия.

Дори и водачите да са от Русе и да знаят за въпросното място, то не е ненужно да бъдат сложени предупредителни знаци. Следите от злополуките, ударите в бордюрите и отнесените осветителни стълбове са доказателство, че има потребност от поддръжка на сигнализацията по русенските улици и булеварди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР