Това пише в “ Виктор Шлинчак – журналист, ръководител на

...
Това пише в “ Виктор Шлинчак – журналист, ръководител на
Коментари Харесай

Арестуваха бившия „сив кардинал“ на Путин - Сурков. Готви ли се „дворцов преврат“ в Русия?

Това написа в “ Виктор Шлинчак – публицист, началник на борда на Института за международна политика, началник на осведомителна организация Главком.

Владислав Сурков е знакова персона, един от някогашните основни идеолози на Кремъл, който дълги години отговаряше за „ украинската посока “. Те приказват за загубата на към 5 милиарда $, които Русия употребява за подкопаване и разпространение на „ съветския свят “ в Украйна. Пряк контакт на Сурков беше Виктор Медведчук, както и редица други украински политици, по-специално Тарас Козак.

Сурков обаче към този момент близо две години не е асистент на президента. Едно време напускането му се смяташе за победа за „ ястреби “ като шефа на Съвета за сигурност Патрушев, който тласна Путин към война.

Но това въобще не значи, че Сурков е бял ангел в тази история. Просто той беше ориентиран към по-либералното крило от обкръжението на Путин, а точно екипа на Дмитрий Медведев.

Сигурен съм, че сте чели скорошния опус на последния, който ясно сподели неговата преданост към кремълския фюрер и оправда войната с Украйна, където той дефинира задачата на Русия – да построи отворена Евразия „ от Лисабон до Владивосток “.

Има съмнение, че този текст се е появил не просто по този начин, а като „ кръводарение” на началниците му. Типично „ отклоняване “ пред „ ястребите на войната “, с цел да се опровергаят най-малко някои съмнения за себе си. Защото там не всичко е толкоз просто – точно Медведев или членове на неговия екип бяха посочени като евентуални кандидати за „ кралския престол “ при положение на „ дворцов прелом “. В последна сметка тези клюки може да са и елементарна спецоперация, с цел да останат единствено „ лешояди “ във вътрешния кръг. Следователно домашният арест на Сурков може да бъде адресиран преди всичко до Медведев.

И какво ни интересуват техните интриги? Най-вероятно, макар очевидното неодобрение на междинното класа на Кремъл от дейностите на управляващите, вътрешният кръг на Путин към момента е непокътнат и даже единен. Те схващат, че всеки от тях е цел за интернационален арбитражен съд. Следователно те се движат дружно, като по едно и също време почистват всички, които могат да съставляват евентуална опасност.

Има още дълъг път до разединение в тази среда. Но ние имаме вяра... В момента в действителност доста зависи от това какво се случва на бойните полета преди 9 май.

**

Редица медии, измежду които опозиционната беларуска NEXTA, интернационалната общественост Inform Napalm и „ Украинская истина “, оповестиха, че Владислав Сурков, някогашен консултант на съветския президент Владимир Путин, е арестуван от съветските управляващи. Сурков, който неведнъж е заявявал нуждата от принудително завладяване на Украйна, се намира под домакински арест.

Медиите цитираха цитират някогашния народен представител от Държавната Дума Иля Пономарьов (единственият народен представител, който на 20 март 2014 година гласоподава в Държавната дума на Руската федерация против анексирането на Крим), който разгласи за това в профила си във Facebook.

Според Пономарьов, Сурков е арестуван за разхищаване на държавни средства. Неговата информация е, че арестуваният е отговарял за финансирането на целия план с така наречен Донецка и Луганска национални републики – сепаратистките републики в Източна Украйна, приети само от Русия.

В същото време Пономарьов отбелязва, че към този момент няма удостоверение на тази информация и може да се окаже, че „ една фантазия е предадена за действителност “.

Пономарьов прибавя също, че Сурков, като никой различен, е познавал същинската обстановка в сепаратистките републики и има необятни връзки там: „ И той е непосредствен с съветските „ ветерани от Донбас “, написа още Пономарьов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР