Това означава по-добър контрол по външните граници, вместо да се

...
Това означава по-добър контрол по външните граници, вместо да се
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ЕК Схинас: Ако България и Румъния са в Шенген, ще се повиши нивото на колективната н...

„ Това значи по-добър надзор по външните граници, вместо да се концентрират ресурсите по вътрешните граници. И двете страни са постигнали забележителен прогрес, що се отнася до миграционния напън “, акцентира Схинас, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Той изрази мнение, че до края на годината може да бъде реализирано „ позитивно решение за Шенген “, по отношение на България и Румъния.

 

По тематиката за разширението на Европейския съюз (ЕС) в посока Западните Балкани Схинас разгласи, че това зависи от напредъка в промените на всяка една страна. 

 

„ И Украйна, и Молдова са подготвени да създадат всичко допустимо с невиждана скорост, с цел да могат да подсигуряват, че са провели нужните промени. Вече са на път да станат пълноправни членове на нашето семейство “, уточни още заместник-председателят на Европейска комисия. 

 

Във връзка със обстановката в Държавата Израел Схинас удостовери, че на следващия ден в Брюксел ще се съберат министрите на външните работи, с цел да обсъдят въпроса. 

 

, а в нея присъединяване взеха сътрудниците му от Гърция и Румъния - Кириакос Мицотакис и Марчел Чолаку. На форума участваха още еврокомисарят по превоз Адина Вълян. Участва също министърът на енергетиката на Молдова Виктор Парликов.

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР