- това означава, че цялата власт е в ръцете

...
 - това означава, че цялата власт е в ръцете
Коментари Харесай

Илия Лазаров: Служебното правителство означава, че цялата власт сега е в президента

" - това значи, че цялата власт е в ръцете на президента Радев. Министрите извършват волята на президента. Дали е добре конструиран ще разберем след известно време. Най-важното е след два месеца да нямаме отново проблеми с коронакризата ". Така разяснява Илия Лазаров, някогашен шеф на кабинета на президента Петър Стоянов (1997-2001), а в този момент основен секретар на Съюз на демократичните сили, последните политически събития в страната за " Денят ON AIR " .

" Приятно съм изненадам от посочения за министър на външните работи. Този министър е основен в тази обстановка, имайки поради връзките ми със Северна Македония ", акцентира още събеседникът.

Сред тематиките, които той засегна, бяха и идните през юли избори, както и съдействие с ГЕРБ. Според него, в случай че има политически реваншизъм, това ще отблъсне част от гласоподавателите, което не изключва и последователите на протестърските партии.
 Румен Радев заложи упоритост за демократично единодушие във втория си длъжностен кабинет
Румен Радев заложи упоритост за демократично единодушие във втория си длъжностен кабинет

Постави дилемите: почтени избори и Плана за възобновяване

Единодушно взехме решение да предложим да продължим нашите връзки с ГЕРБ. Част от сътрудниците показаха някои недоволства, естествено. В една коалиция от време на време има и търкания, сподели Лазаров. По думите му рокадите в ГЕРБ приказват за прекосяване на идващ стадий.

" е неприкрит проевропеец и натовец - това е знак за европейската ориентировка ", акцентира събеседникът. Припомняме, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде две оферти за заместник-председатели на партията и заместник-председатели на Изпълнителната комисия по право - Томислав Дончев и Даниел Митов.

Лазаров настоя и да не се бърза с това коя ще е двойката за президентските избори през есента.
 Борисов на потегляне предизвести за машинното гласоподаване
Борисов на потегляне предизвести за машинното гласоподаване

Отново разкритикува, че не е основано постоянно правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР