Даунинг стрийт на Сунак се „ангажира“ с тройно заключване на държавната пенсия въпреки опасенията за разходите

...
Това означава, че държавната пенсия може да нарасне с 8,5%
Коментари Харесай

Това означава, че държавната пенсия може да нарасне с 8,5% през следващата година, след като нови данни показаха, че ръстът на средните седмични доходи през трите месеца до юли се е увеличил с тази сума в годишно изражение.

Рейнър обещава действия относно трудовите права - най-новата политика

Тройното заключване е предназначено да гарантира, че пенсиите на хората не са засегнати от постепенното покачване на разходите за живот с течение на времето.

Но имаше въпроси относно това дали правителството ще се придържа към обещанието в манифеста, като се има предвид, че заплащането и инфлацията са на по-високи нива от обикновено.

Институтът за фискален Според проучвания в неотдавнашен доклад годишните разходи на ключалката за Министерството на финансите могат да достигнат някъде между допълнителни £5 млрд. и £45 млрд. годишно до 2050 г. поради несигурността, създадена от условията на политиката.

Правителството отхвърля призивите да нарече Китай заплаха въпреки "шпионския" арест на парламента

Критиците също посочват въздействието, което настоящата криза на разходите за живот оказва върху трудоспособната възраст хора, които трябва да се борят с повишаване на наемите и нарастващи лихви по ипотечните кредити.

Лейбъристите също отказаха да дадат гаранция, че ще могат да се придържат към политиката, ако спечелят следващите избори.

Бившият консервативен канцлер, лорд Кларк, каза на Sky's Софи Ридж миналата седмица, че правителството трябва да се откаже от ключалката.

Лорд Кларк казва на Софи Ридж, че тройното заключване на пенсиите „трябва да си отиде“

Номер 10 на Сунак, ангажиран с политиката< /p>

Номер 10 днес заяви, че се придържа към политиката - въпреки че отказа да посочи колко ще се увеличи държавната пенсия преди "официалния процес" за повишаване.

Служител на министър-председателя Говорителят каза: „Знаете, че има официален процес за това, когато става въпрос за повишаване, но ние оставаме ангажирани с тройното заключване, което доведе до изваждането на 200 000 пенсионери от абсолютната бедност, след като се вземат предвид жилищните разходи.“

Запитан дали ще се приложи стойността на средната печалба от 8,5%, която включва бонуси, вместо цифра, изключваща бонусите, служителят отговори: „Всички тези решения за повишаване се вземат на по-късна дата, по-късно тази година. Не мога да предотвратя тази работа."

Говорителят каза също, че правителството ще гарантира, че държавната пенсия "остава устойчива и справедлива за поколенията".

Изображение: Премиерът Риши Сунак

Министърът по пенсиите предполага, че цифрите не са уредени

Мел Страйд, секретарят по труда и пенсиите, предположи, че пенсионерите може да не получат 8,5% увеличение на държавната пенсия, което предполагат данните за доходите.

Той каза за World At One на BBC Radio 4: „Очевидно има разлика, ако вземете предвид неконсолидираните елементи на заплащането в последно време, но това са всички решения, които трябва да взема с канцлера като част от много ясен процес, всъщност законов процес, през който преминавам през есента.

„Така че не исках да навлизам в плевелите как точно ще се справя с това.

„Но основната точка за тройното заключване е, че ние оставаме ангажирани с него.“

Попитан дали не изключва използването на по-ниска цифра въз основа на печалбите без бонуси – при 7,8% – той каза: „Няма да бъда въвличан в такива въпроси.“

Изображение: Мел Страйд, министърът на труда и пенсиите

Тройното заключване може да бъде разделителна линия между лейбъристите и торите

The Торите заявиха, че са се ангажирали да спазят обещанието след следващите общи избори, но лейбъристите досега отказват да предложат същата гаранция.

Министърът по околната среда в сянка Стив Рийд каза, че е „много важно възрастните хора да могат да живеем с благоприличие и уважение при всякакви обстоятелства".

Но той добави: „Трябва да видим къде сме до следващите избори."

„Беше хубаво преди много година до месеца, когато правителството на консерваторите пусна този катастрофален минибюджет, който срина икономиката и накара цените в магазините да скочат ракетно, а лихвените проценти да ескалират отвъд нивата, които хората са виждали от десетилетие“, каза той.

„Не мога да стоя тук и да ви казвам какво ще правят торите през следващата година.

„Така че ще трябва да погледнем къде сме след изборите. Но това ще бъде в следващия ни манифест."

Прочетете повече:
Какво представлява тройното заключване на пенсиите?
Защо може да добави £11 милиарда годишно към публичните разходи

Канцлерът Джеръми Хънт каза, че последните данни за приходите са „окуражаващи“ и че броят на служителите на заплати е „близо до рекордно високи нива“.

„Ръстът на заплатите остава висок, отчасти отразявайки еднократно плащанията на работниците в публичния сектор, но за да растат реалните заплати устойчиво, трябва да се придържаме към нашия план за намаляване наполовина на инфлацията“, каза той. провал на консерваторите и хората могат да видят, че разходите им за живот са се увеличили".

Тя каза, че повишенията на заплатите не са се увеличили навсякъде, докато сметките продължават да растат, така че "повечето хора все още го намират за невероятно трудно".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР