Това отново е частичен локдаун - така председателят на Българската

...
Това отново е частичен локдаун - така председателят на Българската
Коментари Харесай

Алибегов: Влязат ли в сила новите covid-мерки, около 700 000 остават без работа

Това още веднъж е непълен локдаун - по този начин ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов разяснява предлагането на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев за нови ограничаващи ограничения по отношение на повишаването на инфектираните с COVID-19. 

Темата беше коментирана на среща в Народното събрание на Българска социалистическа партия с туристическия отрасъл по отношение на актуализацията на държавния бюджет. Алибегов уточни, че се предлага хотелите да обслужват единствено с румсървиз и работа на заведения на закрито на 50% единствено против даване на имунизационен паспорт, което, по думите му, е и противоконституционно.

" Ограничаване на 50 % единствено за имунизирани си е чисто затваряне с други думи. Без признат бюджет, без ограничения социално-икономически за работещите в тези браншове, в случай че това се извърши, което е написал доцент Кунчев, към 700-800 хиляди от на следващия ден или не знам от по кое време е концепцията да влезе това в действие, остават без работа ", пресметна Алибегов.

Той означи, че нямат право да ревизират персонални данни на хората. " Когато дойдете в заведение, ние не можем да установим вашия документ, нямаме право да го желаеме, дали е същински, не е ли същински, дали сте имунизирани или не ", уточни Алибегов. 

Председателят на Българската асоциация на заведенията съобщи още, че в случай че се наложи, ще стачкуват. " Този път целият туризъм е единен, и хотелиери, и ресторантьори. Така че ние сме декларирали протестна подготвеност, до два дни ще дадем една обща конференция в Българска телеграфна агенция, само че никога няма позволим това да се случи още веднъж ", добави той. 

Алибегов разяснява още, че самият доцент Кунчев се е съгласил на среща с бизнеса и Министерството на здравеопазването, че мярката да се работи единствено с имунизирани в заведенията на закрито е неприложима в България сега при 18% имунизация, от която повече от 50% на хора на възраст над 70 години и в този момент го предлага като " следващ пиар ход ". 

" В момента сме единствената страна в Европа, която не подкрепя туристическия бизнес с нищо ", сподели още Ричард Алибегов.

От туристическия отрасъл показаха терзание, че даже при възможна актуализация на бюджета няма написани ограничения за хотелиерство и ресторантьорство и като цяло в бюджета няма планувани пари за антикризисни ограничения за затворени или лимитирани бизнеси, има единствено за мярката 60/40, която е за заетите и единствено когато бизнесът работи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР