Това обявиха от СДВР на брифинг за предприетите от полицията

...
Това обявиха от СДВР на брифинг за предприетите от полицията
Коментари Харесай

Вече Се Започна! Задава Се Нещо Гигантско! София Почерня От Антитерористични Спецотряди, Прииждат Още Коли! Ето Какво Се Случва

Това оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи на брифинг за подхванатите от полицията ограничения по отношение на идните новогодишни празници.

Впоследствие тези екипи ще вземат участие и в ограниченията за сигурност по време на европредседателството в София, съобщи bTV.

Организацията по защитата на посрещането на Нова година е почнала нощес, дружно с построяването на сцената на площад „ Ал. Батенберг “.

„ За новогодишния концерт ще бъдат построени осем контролно-пропусквателен пункт, през които ще минават всички искащи да участват. Ще бъде позиционирана тежка техника в две линии и моторизирана техника от Столична дирекция на вътрешните работи за ненавлизане на възможен причинител на терористичен акт “, сподели комисар Борислав Нуеров, шеф отдел „ Охранителна полиция “.

Лицата, които са в нетрезво положение, или желаят да влязат с пиротехнически средства или оръжие, ще бъдат отстранявани ", сподели още началникът на " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му засилено полицейско наличие ще има и в метростанциите.

" Нямаме сигнали и закани за терористични актове в София. Но знаете, че цяла Европа се тресе от такива нахлуване, по тази причина ние сме длъжни да предприемем всички нужни ограничения ", безапелационен бе той.

Организация на придвижването

Пред медиите началникът на отдел " Пътна полиция " комисар Тенчо Тенев, съобщи, че органите на реда са съумели да се оправят с пътникопотока, който напуснал столицата на 22 и 23 декември.

" По време на почивните дни от 23 до 27 декември на всички изходни артерии поставихме полицейски екипи и нямахме доста тежки катастрофи – единствено 10, което е относително малко за София. Имаше към 25 пияни водачи “, сподели началникът на отдел „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) комисар Тенчо Тенев, представен от " Фокус ".

По думите му същата организация ще бъде направена и за новогодишните празници.

„ Когато придвижването стане по-натоварено, на кръстовищата ще бъде изключена светофарната уредба и придвижването ще се прави от регулировчик. Това ще стане и пред всички молове “, изясни комисар Тенев.

„ На 1 януари също ще има сериозна организация. Очаква се засилено придвижването на коли в посока София, тъй че ще има и засилено наличие на служители на реда на входовете на града, с цел да може всички да влязат безпроблемно “, сподели той и посочи, че това ще се случи и на 2 и 3 януари.

Според него се чака 150 хиляди автомобила да влязат в София в края на почивните дни, като най-големият трафик обичайно е на Автомагистрала „ Тракия “.

„ Много постоянно се натъкваме при многото ПТП-та в София на водачи, които откакто се ударят, не си поставят светлоотразителните жилетки или знак „ Внимание “ и застават по междинната на пътното платно. Искам да припомня, че при такова нещо изключително в тъмната част на денонощието е извънредно значимо да се обличат светлоотразителните жилетки, с цел да могат хората на платното да се виждат “, сподели още ком. Тенев.

Той посочи, че статистиката за декември тази година е по-добра спрямо миналогодишната.

„ Със 100 по-малко са записаните тежки катастрофи и с 1000 по-малко леките. А с 4 по-малко са убитите при произшествия – 38 броя “, сподели ком. Тенев.

Направеният разбор на Столична дирекция на вътрешните работи през изтеклите почивни дни сочи още, че процентът на престъпността доста е намалял.

Мислим си, че това е от добре основаната организация ", разяснява още комисар Борислав Муеров.

" През тези дни сме открили четири джебчийски обири. Имам много положителни резултати и по линия на наркотичните субстанции ", безапелационен е началникът на отдел " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР