Това обяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов след откриването на

...
Това обяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов след откриването на
Коментари Харесай

Борисов: Кой идиот мисли, че стоплям отношения с Гергов

Това разгласи в Пловдив министър председателят Бойко Борисов след откриването на Международния механически панаир.

Неотдавна предприемачът Георги Гергов призна, че е обсъждал с Борисов необятна коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ малко след изборите. Идеята му била тя да бъде по немски модел. Преди няколко месеца Гергов бе изключен от изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, по тази причина че е посредничил на основния прокурор Сотир Цацаров и предприемача Сашо Дончев за среща в офиса си в ЦУМ.

„ Аз нямам доверие, че има подобен глупак в страната. Не мнозина, един глупак не мога да си представя”, сподели министър председателят във връзка сходен сюжет.

Все отново той призна, че е разговарял с Гергов само че във връзка за ръководител на Народно събрание да бъде повдигнат човек от Българска социалистическа партия, което от левицата твърдо отхвърлиха.

"Ние ги поканихме – едно само нещо е водено като договаряния - за ръководител на Народното събрание. Тук е Гергов, да пристигна да го удостоверява “, разяснява Борисов, като добави, че това би спомогнало за успокоение и взаимност на пленарните съвещания по време на Председателството на Съвета на Европейски Съюз.

„ И за това го предложихме. Какви са тези работи – някой желал да купи някого? Ние отидохме, преговаряхме ясно и обществено. Г-н Гергов си носи и политическата, и партийната и цялата отговорност. Едно само нещо – говорихме за ръководител на Народното събрание. Той се обади, аз му се обадих, казахме „ ок “.

Борисов призна, че от ГЕРБ са били срещу сходна стъпка, тъй като тогава левицата щяла да реди дневния ред на Народното събрание.

"Въпреки този риск ние казахме да, само че за политическата непоклатимост и Председателството, това можем да го предложим. За коалиция в никакъв случай не сме говорили, нито те са желали, нито ние сме желали ", сподели още министър председателят.

По думите му Пловдивският панаир е толкоз обичаен, от толкоз години се прави,има голяма бройка на български компании и на нововъведения от целия свят, че няма причина тъкмо той да стопля връзки сред партии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР