Това обяви премиерът Николай Денков преди началото на редовното правителствено

...
Това обяви премиерът Николай Денков преди началото на редовното правителствено
Коментари Харесай

Държавата се изправя срещу вноса и разпространението на наркотици

Това разгласи министър председателят Николай Денков преди началото на постоянното държавно съвещание през днешния ден.

Новият Координационен механизъм ще добавя работата на Националния съвет по наркотични субстанции, като фокусът на активността му ще бъде върху огромните вносители и разпространители.

„ Ще се опитаме да се преборим с този голям проблем. Темата е значима и визира орисите на извънредно доста хора “, безапелационен бе министър-председателят.

Той напомни новините от последните дни за разпространяването на територията на страната ни на нов синтетичен опиат, който е към 100 пъти по-силен от хероина. Дрогата се предлага като примес с други наркотични субстанции и предозирането му води до сигурна гибел.

Водеща роля в Координационния механизъм ще има Министерството на вътрешните работи. Ще се включат също Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, Държавна организация „ Национална сигурност “, Главна дирекция „ Гранична полиция “, Агенция „ Митници “, Националната следствена работа, министерствата на образованието и науката, на опазването на здравето, както и на електронното ръководство, защото огромна част от разпространяването става през...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР