Това обаче може да е опасно, ако програмата се ползва

...
Това обаче може да е опасно, ако програмата се ползва
Коментари Харесай

Подобрен алгоритъм на OpenAI генерира смислен текст

Това обаче може да е рисково, в случай че програмата се употребява недобросъвестно

Компютърното генериране на логичен текст става все по-ефективно (източник: CC0 Public Domain)

Усъвършенстван логаритъм за генериране на текст, разработка на компанията OpenAI, може да предсказва идната дума, като проучва 40 гигабайта текстове, получени от 8 милиона уеб страници.

В резултат на подобрението, системата може да генерира текст, който подхожда по жанр и наличие на задачите на образованието. Така да вземем за пример, логаритъмът е кадърен да напише есе по определена тематика от рода на „ преработването е положително за света “.
още по тематиката
Алгоритъмът GPT-2 е тестван и за други задания, включително отговор на инцидентни въпроси, езиков превод и схващане на текст. В тези случаи OpenAI е по-малко ефикасен, в съпоставяне със профилираните системи.

Максималната акуратност на логаритъма при тези задания приблизително е 63,5%, само че разработчиците се надяват в бъдеще да покачат успеваемостта на работа на GPT-2. Освен че превежда думи, системата дава отговор на въпроси, свързани с прочетения текст.

OpenAI, учредена от Илон Мъск, е решила да не разгласява с отворен достъп цялостния програмен код, защото логаритъмът може да е рисков – да вземем за пример, в случай че се употребява за генериране на подправени вести, спам и други В момента компанията споделя с общността единствено банален модел на системата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР