Това няма как да се приеме като говорене на уравновесен

...
Това няма как да се приеме като говорене на уравновесен
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Позицията на БСП за санкциите ще се окаже позиция на Европейския съюз

Това няма по какъв начин да се одобри като говорене на балансиран човек, който е бил претендент за министър на земеделието – неосъществен, несъмнено.

Хубавото е, че това е негово персонално мнение – не е мнение нито на премиера Петков, нито на неговата парламентарна група“, това сподели в ефира на БТВ ръководителят на парламентарната група на БСП   Георги Свиленски във връзка изказванията на депутата Александър Дунчев. По думите му парламентарната група на „Продължаваме промяната“ са били учудени от държанието на Дунчев.

Социалистът беше безапелационен, че проблем в обединението няма. Свиленски попита риторично дали би трябвало да се продължи с беззаконията или да се работи транспарантно. „Аз и преди споделих – Ще видите какво ще направи министър Иванов и още веднъж ще получи ударите. Ето, в този момент ги получава, тъй като когато тръгваш против една мафия, когато тръгваш против една система, която години наред е ограбвала България ти се случват ето тези неща“, беше безапелационен ръководителят на парламентарната група на левицата.

„Докато текат състезанията някой би трябвало да прави административната работа и това сигурно не би трябвало да бъдат тези хора, които са правили нарушавания обратно във времето“, сподели Свиленски

Той удостовери, че ръководителят на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова е разговаряла с премиера Кирил Петков, а Свиленски е разговарял с ръководителят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ и те изрично са се разграничили от изявлението на Дунчев. „Нека да не хвърляме петна върху хората, които се борят рецесията да бъде усетена по-малко от българските граждани“, сподели още Свиленски.

„БСП е ясна и поредна години обратно за развиването на нуклеарната енергетика. На този стадий развиването за нуклеарна енергетика в България са АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“. За Белене имаме реактори, в Козлодуй имаме настояща централа. Това беше записано и в съдружното споразумение“, това уточни социалистът по тематиката за АЕЦ „Козлодуй“ и нуклеарната енергетика.

По думите му не е значим единствено реакторът, а и какво ще бъде горивото и къде ще бъде закарано горивото. „Говореха по какъв начин Българска социалистическа партия не е подкрепила точката за декларацията в глобите, само че в този момент самото държавно управление и държавните управления на Европа не одобряват наказания за газ и за нефт. И ето по какъв начин внезапно позицията на Българска социалистическа партия ще се окаже позиция на Европейския съюз“, съобщи изрично социалистът. Той разяснява и подправената вест за повишаването на горивата и опашките на бензиностанциите.

„Когато има напрежение, когато има война се появяват и спекулантите. Спекулантите подвигат цената на олиото на 7 лв.. Затова от през днешния ден Корнелия Нинова е разпоредила да се стартират всеобщи инспекции на всички търговци, които употребяват тази покруса да натрупат облаги.“

На въпроса дали държавното управление ръководи добре по време на тази спешна обстановка, Георги Свиленски твърдо съобщи, че държавното управление се пробва да озапти всички рецесии, които се появяват. „На държавното управление това му е работата – да подсигурява изхранването, да подсигурява зърното, да подсигурява пшеницата, да подсигурява това, че няма някой да спекулира, да подсигурява горивата. За момента държавното управление се оправя с тази своя задача“, сподели депутатът от Българска социалистическа партия. По думите му държавното управление ще бъде подлагано на външен удар заради битката с корупцията и изкарването на ярко на корупционни схеми.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР