Това няма да помогне, момчета, не трябваше да започвате тази

...
Това няма да помогне, момчета, не трябваше да започвате тази
Коментари Харесай

Украйна няма да помогне. Западът да се спасява по друг начин

Това няма да помогне, момчета, не трябваше да стартирате тази история с Украйна - опасността за демокрацията идва от вътрешната страна, от самите западни и други общества… Тази публикация в американското списание “Форин Афеърс ” на служителя на фондация “Карнеги ” (тоест супер-хипер-демократ) Стивън Фелдстийн е приятна със своята искреност. Къде другаде ще прочетете, че целият украински сюжет е бил плануван само за „ възкръсване на демократичния интернационализъм, вдъхване на нов живот на все по-хаотичния международен ред след Студената война “ и в това време заплашване на десетки страни по света, „ прегръщащи Русия и Китай "?

Тоест ние знаем това, само че с цел да признае почтено един от западните идеолози, че самата Украйна няма нищо общо, би трябвало да се вдъхне живот на западния съюз, да се разгърне... Това е вест, нали?

Не напълно. Дори единствено тъй като самият Фелдстийн написа дружно с " цели кохорти " сътрудници, които в последно време се показват точно по този метод, с изключителна откровеност. Да, в случай че погледнете, такива гласове звучат. Ето примерна публикация в организация “Блумбърг” на Робърт Каплан от 1 април (и това не е шега). Текстът там е следният: “Помислете добре за какво е належащо да се провежда световна коалиция против Русия, а по-късно и против Китай. Въпросът не е толкоз елементарен, колкото наподобява, само че несъмнено не е поради Украйна, тъй като там не се борим за народна власт. В края на краищата самата Украйна беше и остава от години слаба, корумпирана, институционално недоразвита пустиня на демокрацията”.

И отново – това го знаехме и го знаем, само че насреща по този начин искрено признават, че такава Украйна не е нужна на никого.

Не, в действителност: за необразованите маси приказката за Киев като фар и цитадела на демокрацията към момента остава наложително четиво. В цяла Европа окачват (обаче към този момент им писна и към този момент свалят) жълто-сините флагове. Преди това на европейците беше обяснено, че са морално длъжни да дадат къщата си на мигрант от Близкия изток, в този момент изясняват, че в случай че къщата е оживяла по-късно, в този момент би трябвало да я дадат на украинците. На последните им раздадоха хамбургери, те приветстваха. Е, дано не забравяме, че доставката на оръжие на Киев за ликвидиране на цивилни (или военнопленници) от същата Украйна не е на вятъра. Оръжията се вършат с пари на данъкоплатците. Няма да забравим и доста други неща, като идния живот без петрол и газ. Така че общата концепция е ясна - помагайки на украинците, вие дарявате, само че спасявате нашето всичко.

Все отново това е за необразованите, изключително за европейците, които в по-голямата си част остават извънредно податливи на сходна мозъчна обработка. А за малко по-умните има Фелдстийн, Каплан и доста други, които в издания от по-висок клас си споделят искрено всичко както си е: да, тази Украйна е бунище, ние там раздухваме война, с цел да спасим нашата лична система - каквото и да значи тази дума.

За това, че би трябвало да се избави системата, към този момент всички приказват. Сред последните образци, Бог да я елементарни, е някогашният външен министър на Австрия Карин Кнайсел, която сподели доста в изявление за “Азия Таймс”. И че в този момент работи върху книга с условно заглавие „ Реквием за Европа “, тъй като „ частта от света, в която израснах и на която бях отдадена, към този момент не съществува “. И фактът, че европейските страни стават все по-слаби играчи на интернационалната сцена, отстъпвайки място на азиатските страни. И че Европа стартира да играе все по-малка роля в света, както демографски, по този начин и политически. И най-после, че в този момент европейците от ден на ден стартират да се разочароват и да изпадат в обезсърчение, което може да предизвика протести и антиправителствени митинги. Причината за всичко е „ неефективно вътрешно ръководство “.

Всъщност нашите Каплан и Фелдстийн разискват това. За неефективността и за това какво в действителност да се направи. Първият от изброените ни подтиква да погледнем света подобен, какъвто е и да се замислим дали в действителност има потребност от парламентарна и друга народна власт. Може би той, този свят, се състои от доста разнообразни автокрации, от неприятни до доста красиви. И разликата сред тях е дали работят или не. Каплан е сътрудник по целия свят от четиридесет години и знае сигурно, че това, от което хората се нуждаят, не е народна власт, а нещо по-конкретно: умело държавно управление, персонални свободи, награди за заслуги и възприятие за правдивост, открито от съществуващия режим. Да не приказваме за обстоятелството, че никой по този начин ловко не вгради свободата и другите положителни полезности, както същинските диктатори. Така че Западът като цяло би трябвало просто да опълчва едни автократи на други в избрани обстановки, вместо да преследва една вярна концепция за всички.

Има съмнение, че в случай че Каплан и Фелдстийн се срещнат в тъмна уличка, тогава един от тях несъмнено няма да излезе оттова. Факт е, че Фелдстийн поддържа тъкмо противоположното мнение по фундаменталните въпроси на Вселената. Вярно, той диагностицира същия колапс и дисфункция на демокрацията по много сходен метод: той споделя, че в целия свят, в това число Съединени американски щати, Индия, Бразилия, Унгария и впрочем, автократите са тези, които ръководят шоуто. Свободата и другите универсални полезности са на всички места в оттегляне. И колкото " по-западна " е страната, толкоз по-зле е там с същинска, светла и чиста народна власт. Най-гадното е, че има всеобщи демонстрации на хора, озверели от налагането на всемирен полезности, за техните автократи.

Какво да вършат? И тук е забавно. Фелдстийн предлага в действителност шествието на същите тези полезности по света да стартира от нулата. Например, на президента на Съединените щати би трябвало да бъде неразрешено да поддържа връзка с диктатори. Кой ще забрани - ще кажем по-долу, само че към този момент ще бъдем снизходителни на този президент: в случай че в действителност, в действителност би трябвало да поддържате връзка с неверните водачи, тогава единствено в случай че на идващия ден този конвенционален Байдън се срещне с всички налични демократи в тази страна и им споделя положителни неща.

И по този начин, кой ще насади тези хрумвания? Ще би трябвало да се сътвори фонд. Един за целия свят. Мощен, подобен, който в действителност ще стои над държавните управления и ще ги учи на полезности и критерии (многото такива фондове, които към този момент съществуват, явно не са проработили). Това е същинският глобализъм - даже и да сте президент на Съединени американски щати, няма да обелите дума.

И остава въпросът какво общо има Украйна с хилядите цивилни, унищожени от киевския режим, да не приказваме за другите загуби и опустошения. Да, тя няма нищо общо с това. На никой не му пука за нея.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР