Това няма да е традиционна криза в световен мащаб”, заяви

...
Това няма да е традиционна криза в световен мащаб”, заяви
Коментари Харесай

Финансист вещае нещо невиждани в Европа от 40 години, но България...

Това няма да е обичайната рецесия в международен мащаб”, съобщи в ефира на „ Събуди се” финансистът Любомир Дацов. Според него обаче България изостава от международното течение.

„ Тази рецесия има своите особености. Безработицата е минимална. Има изкривявания, които затрудняват анализите. Втората вълна в допълнение ще усложни стопанската система. При първата обсада хората чакаха къси периоди и бързо отминаване”, изясни Дацов.

Според него в международен проект има много проучвания, които демонстрират, че по-тежка рецесия не е имало от 30-40 години, най-малко в Европа.

„ Тази рецесия е провокирана от COVID-19, тя не е традиционно-икономическа. Някои държавни решения в допълнение „ напомпват” проблемите, които съществуват. Например в последните седмици излязоха проучвания, които демонстрират, че т.нар стратегии за количествени удобства на централните банки в допълнение задълбочават разликите в приходите на хората”, изясни Дацов.

Той акцентира, че се бележи и софтуерен и обществен скок. Според него измененията в обществата, промишлеността, в връзките дават необикновен късмет за ускорено развиване на стопанската система в идващите години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР