Това никога не трябва да се случва повече, категоричен бе

...
Това никога не трябва да се случва повече, категоричен бе
Коментари Харесай

Директорът на Шейново: Психическият натиск е огромен. Проговори и шефката на неонатологията


" Това в никакъв случай не би трябвало да се случва повече ", безапелационен бе шефът на болница " Шейново " доктор Румен Велев по Нова тв.

" Все още не може да кажем дали има отговорни. Следствието продължава. То би трябвало да откри това. Възможно е акушерка да е поставила детето в неверно креватче. Но това би трябвало да се откри до дъно. Психическият напън в болничното заведение е голям. А ние продължаваме да работим ", добави той.

" Много хора се занимават с бебетата. Разпитани са над 30 индивида от болничното заведение. Всеки един от тях има отговорности по време на своето дежурство. Това ще дефинира прокуратурата и следствието ", добави той. " Ние реагирахме доста бързо, с цел да може да се вземат ограничения ", сподели още той.

" Най-важното е да приключим с този развой ", сподели още той. 

Майки са пускани до общата стая. Всичко става през акушерка, добави шефката на неонатологията доктор Донка Узунова. 

Семейството, което е разкрило размяната били със светли очи. Този белег ги е предиздвикал да се усъмнят. След това изваждат другите гривни. Те са били свалили гривната от бебето.

Акушерката, която е била на работа в този миг е с 32 години стаж, добави тя. 

Ражданията стават през септември. Едва през началото на декември една от майките се обръща към нас със подозрение, че бебето не е нейно, то се базира на това, че гривната й и тази на бебето са с разнообразни номера. Тя се обръща към началника на неонатологичното поделение. Ние незабавно реагирахме и предложихме да се направи тест, сподели още той.

След като се слагат гривните и бебето се превежда от залата, в която се е родило, в неонатологичното поделение, акушерките сверяват дали номера подхожда на документите, само че и на картонче, което слагаме на количката на бебето. Отделно това се записва в специфичен вестник, уточни докторът.

Двете майки са изписани на третия ден след раждането. Според мен би трябвало да има по какъв начин да се забележи това нещо, сподели той във връзка гривните на бебетата и майките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР