Това ни пише експертът Николай Николов, бивш инженер и степендиант

...
Това ни пише експертът Николай Николов, бивш инженер и степендиант
Коментари Харесай

Експерт за Фрог: Произвеждахме бг-дронове ”Ястреб”. Можехме да сме далеч напред, но...

Това ни написа специалистът Николай Николов, някогашен инженер и степендиант на Металхим, Сопот и Авиотехника, АД., откакто е прочел информация във Фрог нюз, че може да купуваме труски дронове " Байрактар " -

 

Проектантите използваха Правец-16 в работата си с наша стратегия на DOS. Работеше на отдалеченост до 15км и до 45км. Връщаше се самичък и се приземяваше с парашут. Приемо-предавателни станции, антени, рулеви машинки, витла, всичко наше. Някои от основателите са още живи. Георги Анестиев по аеродинамиката умря, господин Добрев-директор умря, полк Манол Атанасов беше и шеф е жив, полк. Пешков по витло и планер не знам, и мн други. 

Не мога да си показва със актуалният авионикс, навигация, авт. системи за ръководство на полета, сателитни системи и камери, къде щяхме да сме?! 

Купуваха го в целия соц.лагер, а след измененията и Израел и други, с цел да го проучат. 

Кадри и всичко друго бе изхвърлено на боклука от нашите клептократично-олигархични, благи, родни картинки. Сега ще дават милиарди на данъкоплатеца на чужденците. 

Нашите фрагменти, чийто обучение единствено по днешни разценки е към 200 хил Щатски долар, заредиха гратис много напреднали страни. 

 

Вижте характерностите на Ястреб-2:

Ястреб-2 е БПЛА-мишена, създадена от българската компания Авиатехника. Yastreb-2 е развиване на въздушната цел Yastreb, създадена от Aviatechnika. Работата по задачата стартира през 1972 година Серийното произвеждане на БЛА Yastreb стартира през 1981 година И през 1983 година той беше сменен от Hawk-2. Полетът на задачата се ръководи от автопилота и/или от командния пункт на земята. Телеметричните данни се предават под формата на аналогови или цифрови сигнали до контролната точка за проявление на ефирен екран.

 

Мишената се употребява за образование на екипажи на зенитна артилерия и системи за противовъздушна защита. Изстрелването на БЛА се прави благодарение на дребен ракетен ускорител от платформата. Комплексът включва самия БЛА, стартова платформа, инсталирана на камион и система за ръководство. Изчислението на комплекса е от четирима души. Времето, належащо за изстрелване на БЛА от прибрано положение, лишава 25 минути. До 1990 година са създадени над 1500 въздушни цели, множеството от които са доставени в Съюз на съветските социалистически републики. Системите са доставени и в Индия и Ирак.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР