Това не са сериозни критики, а смешен плач, с цел

...
Това не са сериозни критики, а смешен плач, с цел
Коментари Харесай

Гълъб Донев за критиките на Денков: Смешен плач

Това не са съществени рецензии, а комичен рев, за отвличането на публичното внимание от значимите за деня тематики. Това сподели пред публицисти някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев, който разяснява рецензиите на актуалният министър-председател Николай Денков и министри от кабинета към работата на служебното държавно управление.

„ За тези два месеца постоянното държавно управление се похвали с два законопроекта, които в действителност са създадени от служебното държавно управление. Всички останали законопроекти по Плана за възобновяване и резистентност, които още Народното събрание не е разгледало и приело, са импортирани от служебното държавно управление “, акцентира Донев.

По-рано Николай Денков уточни на специфична конференция, че постоянното държавно управление регистрира голям брой нарушавания на служебната власт и разпореди инспекция на наследените „ служебни “ рецесии. Предстои те да бъдат тествани и е допустимо да стигнат до прокуратурата, сподели той.

Според Гълъб Донев обаче постоянният кабинет отвлича вниманието на обществото от значимите тематики, като да вземем за пример правосъдната промяна и покачването на цените на горивата.

Бившият длъжностен министър председател разяснява част от тематики, свързани с договорите за поддръжка на пътищата с Агенция „ Пътна инфраструктура “, хеликоптерната помощ и бюджета, които бяха наранени на днешната конференция на представители на държавното управление.

„ Всичко това нещо и във връзка с бюджета, и във връзка с 4 милиарда лева, които споделят, че са подписани контракти с пътната организация и във връзка с HEMS, всичко това са остарели проблеми, които служебното държавно управление реши и които в действителност са тезите, които извадиха. А те не са правилни “, сподели още Донев.

Той изясни, че няма никакви терзания и чака да бъде направена инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия.

„ Ако има установени нарушавания, те ще бъдат предоставени на прокуратурата. Така че способените органи ще си създадат инспекцията и ще се види кой крив и кой прав в тази ситуация “, добави Донев.

На въпроса: „ Мит ли е, че служебните държавни управления работят безупречно? “, Донев отвърна: „ Не, не е мит. Ако се върнем обратно в историята, всяко едно от служебните държавни управления е вадило България от рецесиите, в които са я вкарали постоянни държавни управления. “

Той уточни, че кабинетът „ Денков “ е некадърен да взема решение проблемите.

„ Каква беше задачата на този брифинг? Подложката да кажат за какво е нужна смяна в конституцията и унищожаване на статута на служебното държавно управление “, добави Гълъб Донев.

Бившият длъжностен министър разяснява тематиката на поклонение пред някогашния министър на труда и обществената политика Иван Нейков в столичния храм „ Света София “, предава Дир.бг.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР