Това не са оставки, това са уволнения, къде е съгласуването

...
Това не са оставки, това са уволнения, къде е съгласуването
Коментари Харесай

Валери Симеонов бесен на оставките, нарича ги уволнения

Това не са оставки, това са уволнения, къде е съгласуването с съдружните сътрудници? Този въпрос зададе през днешния ден вицепремиерът по икономическа и демографска политика и водач на НФСБ Валери Симеонов по отношение на поисканите от премиера и след това подадени оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

„ Това са уволнения, прикрити като оставки. Вече сякаш от много време употребяват особено НФСБ като заслон за всичко. По тази причина на следващия ден съм насрочил народен изпълнителен комитет на партията, с цел да решаваме какво ще вършим оттук насетне и дали ще продължаваме да участваме в ръководството. Оставките безусловно не са съгласувани с нас и освен тези оставки, а много оставки към този момент ", разяснява той.

" Така беше с ген. Николай Петров преди време, по този начин беше с уволненията в Министерството на земеделието, храните и горите, които бяха под паважен напън – за нула време. С това елементарно прахосване на административен капацитет, граден с десетилетия аз не виждам каква страна може да има. Да, Бойко Борисов ще оцелее, само че не знам дали страната ще оцелее ", съобщи още той.

„ Ние нямаме парламентарна група, мога да приказвам единствено за депутатите от НФСБ ", съобщи Симеонов. Попитан дали към този момент има изясненост кой ще заеме освободените постове, вицепремиерът отговори: „ Ще питате този, който ги е уволнил ".

„ Трябва да си глупак, с цел да смяташ, че с подаването на тези оставки се взема решение някакъв проблем. Тези хора нямат безусловно никаква виновност за това, че водачът не си е правил работата и е блял встрани. Само на извънредно лимитирано мислещи хора не е ясно, че злополуката е вследствие на шофьорска неточност. Това не значи, че няма недостатъци по повърхността на пътното платно, само че да се трансферира всичко на това, просто е идиотско. Основната виновност, декларирам го пред цялата страна, е на водача, на никой различен. Там същият са минали над 70 рейса, за какво другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкоз неуместно подведена и то от медиите, и като виждам по какъв начин премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достолепие, професионална кариера и качества, просто не виждам до каква степен ще стигне страната ", съобщи още той.

Утре съм насрочил Национален изпълнителен комитет на партията, с цел да решаваме какво ще вършим оттук насетне и дали ще продължаваме да участваме в ръководството, заяви още Валери Симеонов. " Оставките безусловно не са съгласувани с нас и освен тези оставки, а много оставки към този момент ", разяснява той. " Имаме Национален изпълнителен комитет. Не съм казвал съдружен съвет, защото от дълго време обединението не действа ", добави Симеонов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР