Това не го казвай!“ е новата пиеса на българската театрална

...
Това не го казвай!“ е новата пиеса на българската театрална
Коментари Харесай

Теодора Духовникова и Захари Бахаров излизат на сцената във Варна

" Това не го казвай! “ е новата пиеса на българската театрална сцена, която събира дружно актьорите Теодора Духовникова и Захари Бахаров с режисьора Явор Гърдев. Премиерата на френската комедия от Саломе Льолуш във Варна ще бъде в две следващи вечери – на 15 и 16 март във Фестивален и конгресен център.

Двама герои с пъклен характери. Той е без угризения, предизвика и не си мълчи. Тя е без филтър, нахална и надменна. Те се обичат, само че прекарват по-голямата част от времето си в разногласия и несъгласия. Пари, политика, пластична хирургия, обществени мрежи… Темите са безкрайни, какъвто е и разногласието, тъй като никой не отстъпва от позицията си.

Те са Теодора Духовникова и Захари Бахаров и под режисурата на Явор Гърдев дружно " сглобяват “ на театралната сцена " Това не го казвай! “. Френската пиеса е с три номинации за премията " Молиер “ 2022 – за " Най-добра комедия “, " Най-добър артист в частен спектакъл “ и " Най-добър създател “.

" Изричането на истината е велика заблуда, носеща със себе си чувството за морално предимство, вродено дръзновение и доминация над всички тези, които по една или друга причина не могат да си разрешат лукса на сходно изричане. " Това не го казвай! " от Саломе Льолуш е пиеса, която изследва какъв брой мощен и рисков може да бъде езикът на " истината ", какъв брой поразяващи могат да бъдат " истинните " думи и какъв брой смазваща и разрушителна може да бъде непремерената им приложимост “, споделя режисьорът Явор Гърдев.

И добавя: " Двама възрастни безпощадно се млатят с думи, като да са деца, попаднали в склад с чукове. Безогледното и нетактично размахване на тежките словесни играчки обаче, като се изключи че повишава равнищата на адреналина, също по този начин стартира да чупи костите на доверието, до момента в който малко по малко не раздира и фината тъкан на самото другарство “.

" Това не го казвай! “ е една комедия от разговори в свободен и ексцентричен звук. Репликите са остри, само че по едно и също време с това и смешни… Защото са истина. И тъй като участват в живота на всяка една фамилна двойка.

Сценографията на постановката е на Свила Величкова, преводът - на Снежина Здравкова, звуков дизайн - Генадий Иванов, а Стефан Н. Щерев е създател на светлинния дизайн. Продуцент на спектакъла е " База Х “.

Билетите за 16 март бяха разпродадени авансово, за 15 март към момента могат да бъдат открити в комерсиалната мрежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР