Това не е здравна реформа. Министър Ананиев се опитва да

...
Това не е здравна реформа. Министър Ананиев се опитва да
Коментари Харесай

Здравният модел на Ананиев е нелеп, отсече Семерджиев

Това не е здравна промяна. Министър Ананиев се пробва да бръкне единствено във здравните финанси. На известен език, здравните финанси се отнасят към опазването на здравето, както бензина в резервоара на колата. Това съобщи пред БНР доктор Илко Семерджиев, който два пъти оглавяваше Министерството на здравеопазването. Коментарът му е по отношение на предлаганите от Министерство на здравеопазването разновидности на здравен модел, които да демонополизират ролята на НЗОК.

По думите на Семерджиев здравната система е извънредно комплицирана и този, който не вижда целия ѝ дизайн, занимавайки се единствено с парите, надълбоко се лъже, че може да промени нещо. Според някогашния здравен министър парите са доста значима тематика, само че опазването на здравето е нещо голямо и този, който не вижда системата, няма по какъв начин да предлага промени на парче.

За мен това е едно неуместно предложение, подадено с неверни изходни данни, тъй че няма по какъв начин да получи правилния резултат, безапелационен е Семерджиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР