Това не е война, това е надуване на медиен балон.

...
Това не е война, това е надуване на медиен балон.
Коментари Харесай

Медиен балон ли е атаката на Гешев срещу президента

" Това не е война, това е надуване на медиен балон. Лично аз доста се учудих, че господин Гешев си разрешава това нещо. " Така социологът Кольо Колев разяснява абсурда с пуснатите от прокуратурата СРС против президентът. Колев сподели пред Нова телевизия, че съгласно него стартирането е направено поради рецесиите в страната, които „ се натрупат като лавина ”.
Създателят на уеб страницата „ Епицентър ” Валерия Велева попита за какво Спецпрокуратурата, която е цивилна, проверява Румен Радев в качеството му на боен. Тя добави, че когато някой заеме върховен държавен пост както Радев, действието на всички СРС се стопира. И е уверена, че има нарушаване на член 103 на Конституцията, който разказва де факто имунитета на президента.
Велева, обаче, счита, че ръководителят на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков в действителност нарушава закона, като осуетява работата на КПКОНПИ и би трябвало да си подаде оставката. Тя е уверена и, че с този ход на прокуратурата почва предизборната акция за президент – изборите би трябвало да са следващата година. Велева чака и основният прокурор да излезе с други неща, с цел да отбрани професионализма си.
Коментар направи и друго известно лице, считано за част от медийния кръг на Делян Пеевски – основният редактор на „ Труд ” Петьо Блъсков смята, че „ не трябва да се вършим на следователи ” и че президентът би трябвало да си вземе записка от своите думи.
Никой от коментиращите не се сети да спомене или разяснява следният текст от Наказателния кодекс: Чл. 145а. (Нов - Дъждовни води, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който употребява информация, събрана посредством потребление на специфични разследващи средства, отвън нейното предопределение за запазване на националната сигурност или за задачите на наказателното произвеждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и санкция до петстотин лв..
(2) Когато действието е осъществено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата работа, наказването е отнемане от независимост от една до пет години и санкция до пет хиляди лв..
(3) В случаите по миналата алинея съдът може да постанови отнемане от права по член 37, алинея 1, точки 6 и 7.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР