Това не е весела история за щастливи кучета по Коледа.

...
Това не е весела история за щастливи кучета по Коледа.
Коментари Харесай

Тежки са условията, при които живеят бездомните кучета в общинския приют в Горни Богров

Това не е радостна история за щастливи кучета по Коледа. В приюта в Горни Богров е безшумно. Няма гости, тъй като доста хора са видели заповедта от общината ,която лимитира посетителите. Единствена наслада за стотиците бездомни кучета в самотата им са доброволците. Като Веселин, за който няма делник и празник, лято и зима. 

Веселин Ганев, който е доброволец споделя, че сега изискванията в приюта са тежки. Не са задоволително и доброволците, които поставят грижи за животните.

В приюта срещаме Стела и брачният партньор и Роби, който е бразилец. Те живеят в Брюксел и са у нас за Коледа. Казват, че при тях в Белгия няма толкоз бездомни животни, а тук обстановката им наподобява

Сред 1500 бездомничета има и такива с тежки ориси, на които обаче се е усмихнало щастието. Като Кюфте, избавен от полицията след разрушена тайфа за кучешки боеве. Две години по-късно белезите му към този момент са зараснали и скоро неговият стопанин ще го води вкъщи.

На топъл дом и човешка милувка се надява и Кай. Той е последния от избавените след полицейската акция питбули. Млад и деятелен, той чака своя човек, с който да тичат на независимост.

Веселин твърди, че никой от екипа на новия кмет на София, Васил Терзиев, не желае да поеме отговорността за общинския подслон и да потърси решение на проблемите. Затова той се надява обществото да стане по-отговорно.

И тази събота и неделя 1500 те бездомни кучета ще са в приюта и ще чакат своите индивиди. За да ги посрещнат с щастлив лай и да им покажат, че обичта няма порода и цена. А се събира в две очи и една душа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР