Това не е въстание, това е граждански протест. Властта се

...
Това не е въстание, това е граждански протест. Властта се
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: Протестът е на малкия бизнес, за който комунизмът на Борисов е нетърпим |

" Това не е въстание, това е цивилен митинг. Властта се е вкопчила и ще би трябвало още самообладание ", сподели пред БНР културният антрополог проф. Ивайло Дичев. 

„ Започнаха съществени рецензии откъм Европа. От друга страна – жителите на площада. От четвърта страна – работодателска организация една застанала на позицията на митинга. Започва от доста страни да тежи на господин Борисов. Полезният му ход е да обмисли метода, по който може да се реформира най-много правосъдната система и да приготви умерено, следено отдръпване от властта, тъй че да резервира своята партия. Защото в случай че по този начин се влачим до пролетта, ГЕРБ ще изчезне, както изчезна Национална движение „Симеон Втори" “, счита той.

Според Дичев явно Борисов има задължения към някакви бизнес кръгове.

" Чакат се нови милиарди от Европейския съюз за пандемията. Едва ли по този начин елементарно ще го пуснат да си отиде, преди да бъдат усвоени тези пари “, разяснява професорът.

Той е безапелационен, че Борисов го притискат избрани задължения, само че имало и чисто човешки, прочувствен миг – не желал да си тръгне още веднъж авансово, а да резервира достолепието си.

„ Той до неотдавна беше доста харесван и се надяваше, че ще приключи мандата си като воин. Май се канеше за президент да се кандидатира – такива клюки имаше. И внезапно – този поврат, този срив, цялостен, който аз мисля, че той не може да понесе, не може да го разбере още “, уточни Дичев.

Според него митингът към този момент е съумял с това, че осветли метода, по който се ръководи страната.

" Тя не се ръководи от Борисов, тя се ръководи от някой различен. Не знаем кой е, желаеме да се покаже “, уточни още Ивайло Дичев.

Според него митинг на първо място е на междинната класа в България и на бизнеса.

" Страшно доста дребни предприемачи има там, които се усещат притиснати от метода, по който се ръководи тази страна, тези случайни инспекции, тази партийност на всички равнища – нещо, което ни връща към времето на комунизма “, акцентира професорът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР