„Това не е случайно заболяване. Една вирусна инфекция страшно бързо

...
„Това не е случайно заболяване. Една вирусна инфекция страшно бързо
Коментари Харесай

Коронавирусът е предупреждение срещу истеричната алчност на човека

Това не е инцидентно заболяване . Една вирусна зараза ужасно бързо се трансформира в пандемия, а пандемията в неразгадаем проблем за човечеството. Това е камшик божи. Това е доста съществено предизвестие към индивида “. Тази своя версия на протичащото се в целия свят през последните месеци разви пред БНР писателят Владимир Зарев. Според него, в случай че човечеството не разчете предизвестието вярно, „ занапред ще пати доста “.

„ Това е предизвестие против истеричната лакомия на индивида , против този дебелашки материализъм, който залива цялото общество, против това, че парите се трансфораха в една от най-важните и единствени полезности... Щастието е доста по-сложно и по-висше. Човек е благополучен, когато е здрав, обичан и обичащ , в естетика с другите и със себе си “, изясни той.

Писателят добави, че х ората не помниха какво е правдивост . „ Тя е извънредно значимо нещо, част от морала на индивида, постиган с хилядолетия. Недопустимо е милиарди хора да тънат в беднотия и тотална бедност. Това трансформира човечеството в нещо взривоопасно и в един миг ще избухне. Забравихме величественото значение на простите и нужните неща - усета на водата, на хляба, цветовете на един изгрев “, уточни създателят.

По думите на Зарев всички ние с нашето държание и примирие сме подтикнали една такава болест да ни подсети още веднъж за човешките ни отговорности и за високите морални стойности, за духовността.

„ Имам доктрина, че този вирус ни свързва с насилието, което бяхме не запомнили. Насилието на поразяващия боязън и за живота ни, и за бъдещето ни богатство. Неизвестността. Третата форма на принуждение е отнемането на свободата да се срещаме с други хора . Свободата е форма на разграничение. Колкото по-свободен е един човек, толкоз по-различен е. С тези маски ни е отнето правото да показваме себе си. Това уморява “, разяснява още писателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР