Това не е случай на инцидент, той се случва точно

...
Това не е случай на инцидент, той се случва точно
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Палежът в Битоля е провокация

Това не е случай на случай, той се случва тъкмо в несъмнено време, тъкмо когато идва на посещаване канцлерът на Германия, уточни в предаването " Тази събота " Милен Керемедчиев - някогашен заместител министър на външните работи. Той разяснява подпалването на българския културен център в Битоля.

" Изборът тъкмо този човек да извърши палежа също не е инцидентен – той е доста известен в Северна Македония, тъй че поддръжката за него е огромна, той не е експерт в това, което прави. И осъществяването и причинителят са доста добре подбрани и това е откровена провокация ", счита той. " Войната в Украйна даде доста сериозен напън върху това да бъде понижено съветското въздействие в на Балканите. То е извънредно мощно, в това число и в България ", означи и историкът доцент Спас Ташев.

" Вижда се, че натискът на съветските служби към нашия политически живот извънредно мощен. Това се случва и през Сърбия, която доста интензивно придърпва към себе си Северна Македония. В това число и тяхната православна черква, която призна за автокефална ", уточни той. Според него България би трябвало да се върне към настояването да се раздели преговорния развой с Европейски Съюз със Северна Македония и Албания, това да бъде напън върху Северна Македония, с цел да премисли позицията си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР