Това не е решение за една нощ, базира се на

...
Това не е решение за една нощ, базира се на
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Никога не съм бягала от отговорност за Графа

" Това не е решение за една нощ, базира се на доста съществени разбори. Получавах доверието на хората през всичките тези години. " Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на желанието да се взе участие още веднъж в конкуренцията за столицата. 
На въпрос дали е имало партиен напън, Фандъкова отговори, че е получила поддръжка от всички структури на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов. Тя добави, че е имала благоприятни условия за други постове, само че не се е съгласявала, защото работата ѝ за София била най-важна.
Относно заявката ѝ, че има потребност от нови хора и нова сила, Йорданка Фандъкова съобщи, че се е разделяла с хора от персоналния ѝ екип, когато е било накърнено доверието към тях.
" Това е съответна отговорност, която се понася по този метод. Специално за " Графа " имаше проблеми в проектирането и в осъществяване и аз в никакъв случай не съм бягала от тази отговорност. Направила съм си изводите ", безапелационна беше Фандъкова в изявление за bTV.
Кметът на София съобщи, че всички претенденти за кметския пост са съществени и следва огромно съревнование. 
Фандъкова добави още, че не е позволила спиране на строителството на метрото, каквато заплаха е имало по време на ръководството на Пламен Орешарски. Припомняме, че третият лъч на метрото по проект трябваше да действа тази есен, само че откриването беше отсрочено - за следващата година.
" Аз нямам подозрение, че от тук до октомври постигнатото ще се подценява и ще се подчертава върху проблемите. 10 години работа значи и допускане на неточности, само че са значими изводите и продължаването напред, тъй като би трябвало да продължим да работим за София ", разяснява още Йорданка Фандъкова. 
Относно чистотата на въздуха в столицата кметът съобщи, че следва основаването на общинска система за мониторинг с 22 нови станции. 
В коментар за строителството на " Златен век " тя съобщи, че належащо да се изчака решението на съда: " Ние живеем в законова страна и би трябвало да съблюдаваме законите. "
ГЕРБ ще завоюва София, тъй като имаме вяра в качествата на госпожа Фандъкова. Това съобщи кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов.
Попитан кой биха подкрепили гласоподавателите на така наречен Градска десница на балотаж сред Фандъкова и Мая Манолова, отговорът на Николов пред Нова телевизия беше, че допуска, че тези хора ще гласоподават за Фандъкова. Николов даже изрази подозрение, че въобще ще има балотаж в София. А по отношение на възможна загуба на Фандъкова, бургаският кмет съобщи, че не съществува такава догадка: " План " Б " е продобиване на изборите в София и продължение на нейното развиване ".
На въпрос за какво в столицата усещането от ръководството на ГЕРБ не е такова, каквото да вземем за пример е в Бургас и съответно за феномена " ремонт на ремонта ", Николов отвърна, че в огромните градове било обикновено да се получават недостатъци в детайлите при огромни планове. И даде обещание, че при идващото ръководство в Бургас ще има по-голям надзор и за поддръжката, и за употребата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР