Това не е мнение, написано от жена кариерист.Това са споделени

...
Това не е мнение, написано от жена кариерист.Това са споделени
Коментари Харесай

Когато жената се откаже от кариера в името на…

Това не е мнение, написано от жена службогонец.

Това са споделени мисли от непряк наблюдаващ.

Раждаме се равни.  Беззащитни индивиди с чисти души, чийто живот и чието развиване – физическо и духовно, ограмотено или осакатено, зависят от всички външни фактори, върху които родените равни нямат никакво влияние.

Факторите, определящи бъдещето на девойките и момчетата, са прекалено много, с цел да могат елементарно да се обобщят под теглена линия. Място на обитание на фамилията върху картата на света, изповедание, обществено състояние на фамилията, образование, обучение, желания на бащата за пола на детето, политическа конюнктура, наложени догми. И още нескончаема редица условия и условности.

Разбираемо.

Неразбираемо.

Жена, израснала като дете в условия на мир и независимост, обичана от родителите си. Получила обучение и обществено състояние, равно на това на средностатистическия човек в днешно време.

Жена, омъжена и забременяла на 20- и няколко години, след или по време на довеждане докрай на висшето обучение.  С което развиването й свършва.

Неразбираемо.

Жена, не запомнила за себе си. За своите фантазии и упоритости. За всичко, което е била преди да се омъжи, преди да сътвори семейство – предприемчива, амбициозна, самостоятелна, секси, по хлапашки дива, мечтателна, изобретателна, с фантазии за своето бъдещо развиване, за своя живот, когато се отдели от мама и тате след абитуриентския бал.

Жена, не запомнила, че съществува. В името на …

Жена, омъжена и забременяла на 20- и няколко години. И до такава степен. Първо дете. Второ дете. Евентуално трето. Колко е хубаво да си ги гледаш вкъщи! Да се събуждаш с мисълта за това какво през днешния ден мъжът ще си пожелае за закуска, обяд и вечеря, тъй като изисква да му се стои „ диван чапраз ”! Колко тъкмо пъти Първото, Второто и вероятно Третото отроче ще се уригнат, ще се намръщят, ще се ухилен, ще идат до тоалетна. Колко тъкмо неточности са позволили децата в днешния тест по математика, какъв брой пъти са се спънали в часа по физическо, какъв брой нови дупки има в новите чорапи. Колко тъкмо самун и кюфтета, и бира, са останали заредени в хладилника, чието наличие е платено с картата на мъжа в фамилията.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР