Това не е извънредна ситуация, да успокоим хората. Това заяви

...
Това не е извънредна ситуация, да успокоим хората. Това заяви
Коментари Харесай

Кирил Петков с извънредно решение заради напрежението НАТО - Русия

Това не е изключителна обстановка, да успокоим хората. Това съобщи министър председателят Кирил Петков във връзка свикания от него Съвет за сигурност. "Корабите и самолетите, които идват, не са изключителна обстановка. През 2016 година се взе решение за засилен air policing на НАТО, това е в негово продължение ", изясни той във връзка самолетите и корабите, които ще дойдат у нас от Испания и Нидерландия, съобщи БЛИЦ.

Министър-председателят направи изказването си пред медиите минути преди началото на взаимното съвещание с държавното управление на РСМ в резиденция "Бояна ". „ Мисля оттук насетне това да е сериозният орган, който да взима решения за България. След това ще дадем рекомендации към Министерски съвет за утрешното съвещание.

Днес, свиквайки всички служби и силовите министри, би трябвало да забележим прочит на обстановката. Съветът за сигурност е безусловно задоволителен и рекомендацията най-вероятно ще бъде призната и в Министерски съвет и след това от Народното събрание “, счита Петков. "Радвам се, че този развой става на база институции, а не на база един човек ", добави той. Трябва да се напомни обаче, че Съветът за сигурността при премиера е единствено на равнище министри и шефове на служби.

В него не вземат участие президентът, който е и висш главнокомандващ, както и други основни фигури в страната. По думите на министър-председателя очевидно напрежението се подвига. „ Не бих споделил, че сега дрънчи на война. Моята преценка е, че ескалацията се подвига. Ние ще бъдем градивен сътрудник и съдружник на НАТО, само че да бъде ясната концепция, че решенията, които се взимат са на българските служби за сигурност “, уточни той.

"Това, което през вчерашния ден видях по медиите че някои политици се упражняват, не е моментът да се упражняват. Решенията, които се взимат, би трябвало да са на база на разбори, а не на някакви театри ", разяснява той.

Както БЛИЦ писа през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни на ексклузивен брифинг, че НАТО се готви за война, а ние може да разберем за това от медиите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР