Това не е изнудване. Русия е била и остава надежден

...
Това не е изнудване. Русия е била и остава надежден
Коментари Харесай

Песков: Ще спрем газа и на други, ако не слушат

Това не е изнудване. Русия е била и остава благонадежден снабдител на енергийни запаси за своите консуматори.

С тези думи представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли в сряда обвиняванията, че Москва е употребила доставките на природен газ като инструмент за изнудване.

Миналата вечер съветският енергиен колос " Газпром " спря износа на съветски газ за Полша и България.

Новият механизъм за заплащане на газ в рубли бил провокиран от невижданите недружелюбни стъпки, подхванати от някои страни, изяснява Песков. По време на брифинга си той отхвърли да оповести какъв брой страни са се подчинили на волята на Москва.

Необходимостта от прекосяване към заплащане на съветски газ в рубли била подбудена от обстоятелството, че доста количество запаси бяха откраднати от Руската федерация, добавя той.

" Условията, които бяха закрепени в добре познатия президентски декрет, което значи нов метод на заплащане, неговата нужда беше породена от тези невиждани недружелюбни стъпки в региона на стопанската система и финансовия бранш, които бяха подхванати от вражески страни против нас ", сподели представителят на Кремъл.

Той добави, че заплащането от страна на Полша и България по контракти за газ в вярната форма (в рубли) ще бъде основа за възобновяване на доставките.

" Плащането в вярната форма ще бъде основа за продължение на доставките ", сподели той пред публицисти.

На въпрос дали съветският президент Владимир Путин възнамерява да има контакти с сътрудници от България и Полша за разискване на обстановката с доставките на газ, Песков отговори твърдо:

" Няма такива проекти ".

Той не изключи, че и на други страни в най-скоро време ще бъде врътнато кранчето, в случай че откажат да заплащат в рубли.

" С наближаването на крайния период за заплащане на газа, в случай че някои консуматори откажат да заплащат по новата система, тогава указът на президента на Русия Владимир Путин, несъмнено, ще бъде изпълнен ", сподели представителят и увери, че Русия е подготвена да понесе последствията, в случай че страните откажат да се съобразят с желанието на Москва.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР