Това не е език на омразата, а език на констатациите,

...
Това не е език на омразата, а език на констатациите,
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Това не е език на омразата, а език на констатациите

" Това не е език на омразата, а език на констатациите, нещата които съм споделил емоционално са установени от политици, учени и историци, тъй че безусловно не мога да се трежова ". Това каза в обзорното предаване " Това е България " на  Радио " Фокус "   Александър Йорданов, евродепутат и някогашен дипломат на България в отговор на въпроса, как приема опасността от управляващите в Скопие, че ще отнесат въпроса за него в Европейския парламент, като пример на езика на омразата.

" Истината е, че македонската страна чрез своите политици, представители на медии и манипулирани от пропагандата жители, минаха доста граници, минаха не просто положителния звук, положителното отношение към българите и България, те минаха най-елементарните човешки правила за разбирателство и положително отношение ", сподели Йорданов.

" В този ден, когато се случи това скандално държание на македонската гранична полиция по отношение на мои сънародници, аз не можех като евродепутат, като български жител да не отвръщам прочувствено, тъй като човек има нерви, има разсъдък, само че има моменти, в които проговори при мене сърцето и изрекох в действителност малко остри думи, малко докачливи може би, само че във всички случаи думи, които са излезли душата ми ", добави евродепутатът.

" Не мога да позволи да бъдат унижавани европейски жители, българи, а това се прави с години от страна на македонските управляващи и в този момент просто беше демонстрирано на границата. Разбрах, че са написали някакво писмо, прочетох във вестниците, до мене нищо публично не е стигнало, само че това не ме безпокои, значимо е моята съвест пред мен и пред моя народ да бъде чиста ", сподели в умозаключение той.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР